PREVENIREA CONSUMULUI DE DORGURI ȘI ALCOOL ÎN ORAȘUL JIBOU

DOUĂ PERSOANE RĂNITE ÎN URMA UNUI ACCIDENT CU MOTOCULTOR
18 august 2022
Prins la furat de televizoare
19 august 2022

PREVENIREA CONSUMULUI DE DORGURI ȘI ALCOOL ÎN ORAȘUL JIBOU

Weekend-ul trecut, 12-14 august, polițiști, jandarmi și specialiști antidrog sălăjeni au desfășurat activități informativ-preventive, pe drumurile publice, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri.

Instituțiile sălăjene cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii consumului de droguri și alcool și-au unit forțele și cunoștințele pentru a informa cât mai multe persoane, de diferite vârste, despre riscurile la care se expun atunci când aleg să consume substanțe psihoactive, să facă trafic de droguri ori să conducă autovehicule sub influența acestora sau a alcoolului.

Astfel de activități în comun au fost realizate și weekend-ul trecut, atât în orașul Jibou, cât și în municipiul Zalău.

Participanții la trafic, în special șoferii, au fost informați cu privire la campania desfășurată, li s-au oferit pliante, sfaturi utile, iar o parte dintre aceștia au fost testați cu privire la consumul de droguri sau alcool.

Ne-am bucurat că nimeni nu se afla sub influența acestora, șoferii arătându-se interesați de temele abordate.

Împreună dorim să prevenim consumul de droguri ori alte substanțe psihoactive, pentru ca oamenii să fie în siguranță și consecințele consumului de droguri să se reducă cât mai mult posibil, de aceea, tinere, ÎȚI RECOMANDĂM:

Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!

Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!

 Nu îți dovedești curajul sau bărbăția consumând droguri; cel mult, dovedești că ești  o persoană slabă și influențabilă!

Nu intra în relație cu plasatorii de droguri, indiferent cât de tentante sunt „atențiile” (doze gratuite, bani, obiecte etc.)!

Dacă ai un prieten consumator de droguri nu îl ocoli și îndrumă-l să ceară sprijinul familiei, profesorilor, medicului sau specialiștilor de la centrele antidrog care îl pot ajuta! – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

1 Comment

  1. Vai de noi spune:

    E plina tara de de drogati si nebuni pe strada,ce preveniti? Nimic 0 Doar dati din gura! Faptele conteaza nu teoria lui peste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *