PRIM PROCUROR SUSPENDAT DIN FUNCTIE

SIMIGERIA PETRU ZALAU
30 iunie 2015
INCENDIU LA UN OPERATOR ECONOMIC
1 iulie 2015

PRIM PROCUROR SUSPENDAT DIN FUNCTIE

În şedinţa din data de 1 iulie 2015, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară

formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Sîrboiu Carmen, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova (în prezent suspendată din funcţie ca urmare a trimiterii în judecată)  şi a domnului Vela Ilie, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova.

 

În temeiul prevederilor art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru procurori a aplicat doamnei Sîrboiu Carmen, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, sancţiunea disciplinară constând în “suspendarea din funcţie pe o perioadă de o lună”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. n) din acelaşi act normativ – „folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii”.

De asemenea, în temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru procurori a aplicat domnului Vela Ilie, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, sancţiunea disciplinară constând în “avertisment”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. n) din acelaşi act normativ – „folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii”.

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru procurori  poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *