Primaria Zalau transmite informatii eronate

Copil de 4 ani implicat intr-un accident rutier
18 aprilie 2011
26 aprilie termen pentru unele obligatii fiscale
19 aprilie 2011

Primaria Zalau transmite informatii eronate

Primaria ZalauDomnului Radu Sandu Victor Căpîlnaşiu Primar Primăria Municipiului Zalău
Stimate domnule Primar,

În legătură cu declaraţiile dumneavoastră recente pe tema raportului Institutului pentru Politici Publice privind managementul serviciilor publice în municipiile din România, la nivelul anului 2009, potrivit cărora apreciaţi că: „sunt multe aberaţii în acest raport. De exemplu, în anul 2009 n-au fost pierderi importante în reţeaua de energie termică. Ba din contră, Uzina Electrică a înregistrat chiar un profit. În ce priveşte costul gigacaloriei, niciodată în Zalău nu s-a plătit 375 de lei. În 2009, preţul era de aproximativ 130 de   lei“ (Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/zalau) dorim să vă aducem în atenţie următoarele:

 

Datele utilizate în cadrul analizei IPP privind calitatea serviciilor publice locale sunt întocmai cele transmise de către reprezentanţii  Primăriei Municipiului Zalău ca răspuns la solicitarea de informaţii în baza legii nr. 544/2001, din cursul anului 2010.

Astfel, potrivit răspunsului cu nr. 28641/28.06.2010, primit de la Primăria Zalău, costul gigacaloriei pentru consumatorii casnici la nivelul lunii decembrie 2009 precum şi la nivelul agenţilor economici a fost de 375 lei. Dacă acest răspuns este unul eronat, vă rugăm să luaţi măsuri pentru corectarea informaţiilor comunicate precum şi pentru un mai bun management intern al fluxului de comunicare a informaţiilor de interes public. Aşa cum se poate observa din copia ataşată a răspunsului comunicat de Primăria Municipiului Zalău, la momentul redactării studiului, acestea au fost datele oficiale cu care am lucrat.

În ce priveşte volumul pierderilor în reţeaua de energie termică, tot din răspunsul Primăriei menţionăm: cantitatea de energie termică produsă în 2009 – 39.490 Gcal, respectiv cantitatea de energie termică facturată în 2009 – 21.994 Gcal. Aşadar, ponderea pierderilor de energie termică în reţea este de aproximativ 44%, conform formulei de calcul propusă de studiu pentru acest indicator şi necontestată până în prezent de alţi reprezentanţi ai municipiilor.

Considerăm că tocmai aceste declaraţii cu privire la neconformitatea unor informaţii, pe care reprezentanţii oficiali le girează cu  ştampila instituţiei, ar trebui să constituie un semnal pentru o mai bună comunicare, dar şi pentru eficientizarea internă a managementului acestor date. În esenţă, scopul rapoartelor IPP este tocmai acela de a deservi autorităţile locale cu un instrument care să îi sprijine în luarea deciziilor, de aceea ne exprimăm încrederea că instituţia pe care o reprezentaţi va lua în considerare, în continuare, un dialog direct pentru a optimiza acest instrument de lucru, în interesul ultim al cetăţeanului.

Ne arătăm deschişi spre a primi eventuale sugestii sau comentarii, direct din partea dumneavoastră, în scopul interpretării datelor într-o manieră cât mai apropiată de realitatea fiecărei localităţi, aşa cum am procedat şi în cazul altor municipii. Totodată, vă rugăm ca datele pe care ni le transmiteţi să fie cele reale şi verificate îndeaproape de către colegii din Primărie astfel încât să nu apară erori nedorite de ambele părţi.

În speranţa unor colaborări şi comunicări, pe viitor, fructuoase, vă adresez cele mai sincere urări cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale!

Cu stimă,

Violeta Alexandru
Director
Institutul pentru Politici Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *