Proces stramutat la Oradea

Mere ecologice
Mere ecologice in localitatea Aghires
24 ianuarie 2009
Todea
Coduri pentru medici de la UPU
28 ianuarie 2009

Proces stramutat la Oradea

E 24O noua si mare dezamagire in sufletele fostilor locatari ai blocului E24, bloc care a expoldat in urma cu 1 an si 4 luni in Zalau, judetul Salaj. Reamintim ca in urma deflagratiei 2 persoane si-au pierdut viata si alte 11 persoane au fost grav ranite. Cererea de stramutare a fost acceptata de catre inalta curte de casatie si justitie si s-a hotarat scoaterea dosarului de pe rol.

Procesul a fost stramutat la Oradea in urma cererilor facute de catre inculpati, motivul pare unul banal , s-a considerat ca este o mare presiune asupra avocatilor si datorita mediatizarii intense pe plan local si national.

Cioran Doina, avocata fostilor locatari: Aceata a fost hotararea celor de la Inalata Curte de Casitie si Justitie este o hotarare irevocabila si definitorie. Urmatorul termen nu se cunoaste deocamdata cert e ca va fi comunicat de indata ce se va stabili. S-a luat aceasta decizie pentru ca un avocat a afirmat ca se fac mari presiuni asupra sa.

Mariana Berbecar fost locatara: Nu ne vom putem invoi de fiecare data de la servici pentru a ne deplasa la umatoarele procese care vor urma. Distanta e mare si mai sunt si cheltuielile care nu ni le suporta nimeni. Nu vor scapa de noi asa de usor, sa nu creada ca suntem slabi.

Hidan Mariana fost locatara: Nu ne-am asteptat la aceasta stramutare, care este tocamai la Oradea. Nu intelegem de ce nu s-a putut judeca in continuare la Zalau. Suntem satui de atata amanari si extrem de dejamagiti. Vom incerca sa mergem de fiecare data la proces chiar daca distanta e mare. Avem incredere in judecatoria de la Oradea ca va fi impartiala si va face dreptate.

Simon Ioan fost locatar: Suntem dejamagiti de noua hotarare, dar vom face tot posibilul sa fim acolo sa nu ne lasam la ei.Sustin ca s-au simtit molestati de catre noi dar nu le-am facut nimic.Vom merge de fiecare data cand vom putea.

Berbecar Iosif fost locatar: Bineinteles ca vom merge, ne-au lasat fara case, nu intelegem de ce s-a stramutat pentru ca noi nu am fost de acord, dar ne vom cere de la servici si vom lua parte toti vecini cu mic, cu mare petru a afla ce se va intanpla cu viata noastra.

Nu se poate sa se tot amane la nesfarsit. Acum vom fi nevoiti sa ne deplasam pe banii nostri la Oradea. Speram doar ca la urmatorul termen sa se judece si sa nu se de-a o noua amanare. Cum pot sa se justifice ca au fost molestati de noi, cand nici macar nu am purtat o discutie cu ei.

In concluzie procesul a fost stramutat la Oradea unde va fi judecat de acum inainte. Dupa atatea amanari oamenii au ramas cu un gust amar si cu o ultima speranta aceea ca se va face dreptate.Deocamdata fostii locatari stau in ANL de la primarie pentru o perioada de 5 ani dupa care nu se stie ce se va intampla cu ei. Cert e ca un an si patru luni a trecut si au mai ramas aproximativ 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *