Proiectile in Zalau

Jandarmeria Salaj
Hoata la 18 ani
10 februarie 2008
Jandarmeria Salaj
Scandal intr-un local din Zalau
11 februarie 2008

Proiectile in Zalau

ProiectileO cantitate însemnată de proiectile (aproximativ 500 de bucăţi, datând probabil din al II-lea război mondial) şi elemente de muniţie au fost găsite

de către poliţişti în curtea unei firme private din Zalău.
Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, au concluzionat, după o primă examinare, că o parte din proiectile sunt neexplodate, având focos şi încărcătură explozivă, motiv pentru care zona în care erau depozitate a fost izolată şi păzită de către jandarmi.
Agentul economic zălăuan le-a declarat poliţiştilor şi procurorului care au efectuat cercetarea la faţa locului, că, în urmă cu un an, a cumpărat de la SC PIROCHIM SA Victoria, judeţul Braşov, cateva zeci de mii de tone de deşeuri, dată la care firma i-a eliberat un buletin de delaborare, în care se precizează “deşeul feros vândut, rezultat din recuperarea proiectilelor lestate trase, nu prezintă niciun pericol”.
De la data contractării şi până în prezent, marfa cumpărată de agentul economic a fost purtată prin ţară, pe la mai multe firme care topesc deşeuri, în încercarea de a o vinde, însă zălăuanul nu a avut noroc în comercilizarea acesteia.
În urmă cu două săptămâni, o parte a deşeurilor a ajuns la sediul firmei sale, unde a fost depozitată în condiţii improprii.
În cursul acestei zile, proiectilele şi muniţia au fost ridicate de către specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, pentru a fi expertizate şi, ulterior, distruse.
Poliţiştii şi procurorul de caz vor aprofunda cercetările, în perioada următoare, scopul fiind stabilirea legalităţii provenienţei şi deţinerii proiectilelor.

Inspector TINCUȚA DUMUȚA
purtător de cuvînt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *