Protocolul de Cooperare între Romania si Portugalia

CNA
Cazul Profei de franceza in atentia CNA
10 iulie 2008
card european
De la 1 august un nou card european
12 iulie 2008

Protocolul de Cooperare între Romania si Portugalia

Protocolul de CooperareMarius Postelnicescu, director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”(ANAR) şi  Jose Rocha Afonso, vice-preşedinte al Institutului Apei din Potugalia

au semnat astăzi, 10 iulie, Protocolul de Cooperare între România şi Portugalia, în domeniul gestionării resurselor de apă. În urma semnării acestui Protocol, se va constitui o Comisie Bilaterală de Lucru, din care vor face parte experţi din ambele ţări, în vederea găsirii unor soluţii comune pentru combaterea fenomenelor extreme, de secetă şi inundaţii.

    În cadrul întâlnirilor bilaterale, de pe parcursul anului 2007, România şi Portugalia au găsit modalităţi similare de abordare a temelor de interes major din domeniul resurselor de apă, respectiv gestionarea situaţiilor extreme, de inundaţii şi secetă. Protocolul de Cooperare se semnează pe o durată de trei ani, prelungindu-se automat pe perioade succesive de un an, dacă nu este denunţat expres de una dintre părţi.

    La eveniment a participat, în calitate de invitat special, Lucia Ana Varga, secretar de stat  în cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile.  

    “Noua Directivă a Managementului Riscului la Inundaţii 60/2007 şi posibila Directivă a Secetei, aflată în discuţie, vor necesita din partea tuturor ţărilor europene eforturi suplimentare, îndreptate însa către un scop nobil: protejarea populaţiei şi asigurarea necesarului de apă de bună calitate”, a afirmat Marius Postelnicescu, director general al ANAR.  

Biroul de presă al Administraţiei Naţionale “Apele Române”

 

Cristina Vadan
Purtator de cuvant
Directia Apelor Somes-Tisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *