Punct de vedere fata de acuzatile de agresiune aduse politistilor

Reclama Zalau, Salaj, Firme, Servicii
Recomandari in caz de canicula
25 iunie 2008
Star porno la catedra!
26 iunie 2008

Punct de vedere fata de acuzatile de agresiune aduse politistilor

Info Politia
„În noaptea de 20/21 iunie a.c., în jurul orei 2,15, un echipaj de la poliţia municipală se afla în zona centrală, staţia de autobuz de lângă Direcţia de Cultură.

Reclama Zalau, Salaj, Firme, Servicii

 În zonă se afla şi un echipaj de jandarmi. La un moment dat, poliţiştii şi jandarmii au sesizat că trei tineri strigau în plină noapte, tulburând liniştea publică. Tinerii au fost atenţionaţi atât de către jandarmi, cât şi de către poliţişti să înceteze cu gălăgia, însă doi dintre ei nu s-au conformat.

Poliţiştii le-au cerut tinerilor actele de identitate, însă au fost refuzaţi. Mai mult, unul dintre ei, care ulterior s-a dovedit a fi Hăncilă – Dull David, i-a înjurat şi jignit pe poliţişti. În aceste condiţii, Hăncilă – Dull David a fost urcat în maşina poliţiei şi adus la sediu, iar ceilalţi doi în maşina jandarmeriei, care i-a adus după un timp.

Până la sosirea echipajului jandarmeriei, poliţiştii au stabilit identitatea lui Hăncilă – Dull David şi l-au amendat contravenţional cu 1000 lei pentru încălcarea Legii nr. 61/1991, republicată, pct. 28, „tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor, prin producerea de zgomote prin strigăte sau larmă”.

Tinerii aduşi de jandarmi au fost identificaţi ca fiind Tamba Vlad şi Chereji Lucian. Tinerii au ieşit apoi în faţa poliţiei, Tamba Vlad înjurând şi jignindu-i pe oamenii legii, motiv pentru care a primit aceeaşi sancţiune ca şi prietenul său Hăncilă – Dull David.

Tinerii au fost lăsaţi să plece, însă au refuzat, solicitându-le poliţiştilor să le spună numele jandarmilor care i-au adus la poliţie, pentru că doresc să depună plângere împotriva acestora, pe motivul că i-ar fi agresat. Li s-a pus la dispoziţie hârtie pentru a-şi scrie reclamaţia, însă au refuzat şi au ieşit în stradă, în faţa poliţiei.

După aproximativ 30 de minute, cei trei tineri au primit “întăriri”, la poliţie ajungând patru prieteni ai acestora. Unul dintre ei, Chereji Christian, s-a alăturat celor doi prieteni sancţionaţi, continuând injuriile la adresa poliţiştilor. În aceste  condiţii, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, cu 200 lei, şi pe Chereji Cristian pentru încălcarea aceluiaşi text de lege.

În jurul orei 4,00, la sediul poliţiei municipale a sosit mama lui Tamba Vlad, care a solicitat informaţii poliţiştilor despre ceea ce s-a întâmplat, însă nu a depus nicio plângere, ci i-a luat pe tineri şi au păsărit sediul instituţiei.

Până în prezent, niciunul dintre tineri nu a depus plângere la poliţie, prin care să reclame o eventuală agresiune”.

 

Putator de cuvant: Tincuta Dumuta 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *