Impuscat in fata
Tanar împuscat în fata
30 iunie 2008
Proba sportiva la BAC in Zalau
Sfarsit de BACALAUREAT 2008
2 iulie 2008

Restituirea taxei

Taxa de poluareDGFP Sălaj aduce la cunoştinţă faptul că în Monitorul Oficial 480/30.06.2008 a fost publicată H.G. 686/2008 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a O.U.G. 50/2008, pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule.

  1) Stabilirea taxei:    

      Începând cu data de 1 iulie 2008, taxa de poluare se calculează de către organul fiscal în a cărui rază îşi are domiciliul contribuabilul, pe baza documentelor prezentate de acesta.

      În baza acestor documente se emite „Decizia de calcul a taxei de poluare pentru autovehicule” document cu care contribuabilul se va prezenta la unitatea de trezorerie, pentru efectuarea plăţii.

2) Restituirea taxei:

        Atunci când taxa plătită în perioada 1 ianuarie 2007- 30 iunie 2008 este mai mare decât taxa de poluare rezultată din aplicarea O.U.G. 50/2008 calculată în lei la cursul de schimb aplicabil la momentul înmatriculării autovehiculului în România, contribuabilul poate solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă.

    Documente necesare:

    * cerere tip
    * documentul doveditor al plăţii taxei (chitanţă/ordin de plată)
    * cartea de identitate a vehiculului în original şi copie
    * certificatul de înmatriculare în original şi copie.

         Cererile se soluţionează în termen de 45 de zile de la data depunerii documentaţiei complete la organul fiscal în a cărui rază îşi are domiciliul contribuabilul.

         
Compartimentul de Relaţii Publice DGFP Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *