Tanar împuscat în fata

Cisterna rasturnata
30 iunie 2008
Taxa de poluare
Restituirea taxei
1 iulie 2008

Tanar împuscat în fata

Impuscat in fataÎn data de 27.06.2008, ora 09,57, Dispeceratul IPJ Sălaj a fost sesizat, prin apelul unic de urgenţă 112, de către un bărbat de 25 de ani din Cluj-Napoca, care a reclamat că a fost împuşcat cu un pistol în zona feţei, de către o persoană necunoscută

pe care o transporta în autoturismul propriu ca pasager, pe raza localităţii Stana, comuna Almaşu.  

         La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul inspectoratului, care a început investigaţiile. Poliţiştii au găsit tubul cartuşului tras, constatându-se că s-a folosit o armă neletală, cu bile de cauciuc, de calibru 10 x 22 T.

Între timp, clujeanul a fost transportat la Spitalul orăşenesc Huedin, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu plagă prin împuşcare, pomete drept, cu lipsă de substanţă tegumentară.

            Poliţiştii au reuşit să-l identifice pe bărbatul care a tras asupra tânărului: V. Jozsef, de 64 ani, din Cluj-Napoca. Acesta le-a declarat poliţiştilor că incidentul s-a produs pe fondul unei nemulţumiri legate de faptul că tatăl tânărului pledase, ca avocat ales de soţia sa, în procesul de divorţ şi partaj intentat în urmă cu 24 de ani la Judecătoria Cluj-Napoca, iar bătrânul se considera nedreptăţit de sentinţa pronunţată atunci de instanţă.

Drept urmare, a contactat victima, care este tot avocat, sub pretextul că doreşte să-l angajeze pentru nişte procese pe care le are în derulare la Judecătoria Huedin. Astfel, vineri, cei doi s-au întâlnir, plecând cu maşina avocatului spre Huedin, însă s-au abătut de la traseu, la solicitarea „clientului”, care i-a spus că vrea să schimbe nişte valută, la o cunoştinţă din localitatea Petrindu (comuna Cuzăplac). Pe drum, înainte de intrarea în localitatea Stana, comuna Almaşu, judeţul Sălaj, bărbatul i-a spus că, de fapt, nu are niciun proces pe rol şi i-a adus la cunoştinţă nemulţumirea faţă de prestaţia tatălui său din procesul de divorţ, în tot acest timp, ameninţându-l cu pistolul. Tânărul a încercat să fugă, moment în care a fost împuşcat de „client”.

V. Jozsef deţine legal un pistol de autoapărare marca „ROHN”, calibru 10×22 T, în baza certificatului de deţinător eliberat de IPJ Cluj, la data de 17.03.2008.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală şi nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

 

Purtator de cuvant, Tincuta Dumuta 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *