S-au marit alocatiile!

Pompieri
Incendii in Noul An
7 ianuarie 2008
Minor nesupravegheat accidentat
8 ianuarie 2008

S-au marit alocatiile!

pusculita, economii, zalautv    Cum ii sta "frumos" noului an sa ne “electrocuteze” cu scumpiri de tot genul, ar fi logic ca si veniturile cetatenilor sa creasca. Astfel, Guvernul Romaniei a anuntat ca incepand cu luna ianuarie a anului 2008 alocatiile de stat pentru copii se vor majora. Marirea a fost asteptata cu sufletul la gura de elevii care inca beneficiaza de alocatii si care spera ca suma pe care acestia o primesc lunar “sa se dubleze cel putin” (M.R.).

    Incepand din 7 ianuarie 2008, alocatia de stat pentru elevii sub 18 ani a crescut, atingand cuantumul de 32 lei. Mai exact, la suma de 25 lei – care reprezenta pana anul trecut “renta” lunara a statului roman pentru elevi – s-au mai adaugat 7 lei, anticipandu-se ca pana in august 2008 aceste sume vor ajunge la 35 lei.
    Odata cu alocatiile cresc si pensiile si salariul minim pe economie. Dupa ce, de la 1 noiembrie au beneficiat de o majorare a pensiilor cu 30%, pensionarii primesc la inceput de an inca un procent de 7,5% la suma lunara, adica de la 541 lei ajung la 581,3 lei.
    Salariul minim pe economie creste proportional cu alocatiile si pensiile de stat, ajungand la 500 lei, pe cand in 2007 a stationat in jurul sumei de 390 lei.
    Daca elevilor si pensionarilor li s-au facut promisiuni in legatura cu majorarea alocatiilor, respectiv a pensiilor si salariatii spera ca economia va permite ca de la 1 iulie 2008, salariul minim pe economie sa fie majorat la 540 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *