Sambata are loc Marea Debarasare

Spital Zalau
Cazuri Inregistrate la Spital
16 aprilie 2008
Primaria Salaj
Se pot depune solicitari pentru auditul energetic
18 aprilie 2008

Sambata are loc Marea Debarasare

Primaria ZalauÎn municipiul Zalău, sâmbătă, între orele 10 – 16, se va desfăşura o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE). Campania, a treia

din acest an, coincide cu campania demarată la nivel naţional, la iniţiativa Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile iar posesorii de astfel de echipamente sînt invitaţi să le depună în faţa blocului sau a casei.  Aceste deşeuri vor fi preluate gratuit de către firma AVE Sălaj Ecoserv în vederea reciclării.

Pentru informarea populaţiei, prin angajaţii Primăriei Zalău şi ai Poliţiei Comunitare,  au fost distribuiţi până acum aproximativ 1500 de fluturaşi, în toate cartierele şi pe toate arterele principale din municipiu. Pentru eficientizarea acţiunii de colectare, SC Ave Ecoserv Sălaj SA a amplasat containere speciale în următoarele zone: P.ţa 1 Decembrie 1918, cartierele Dumbrava – zona Pietriş şi lângă fosta Piaţă Agroalimentară dar  şi vis a vis de Spitalul de Urgenţă Sălaj (lângă staţia de autobuz).

„Prin campaniile pe care le organizăm, de colectare a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice, locuitorii municipiului Zalău au posibilitatea să renunţe la aparatura nefolositoare, uzată şi totodată să participe la o acţiune organizată, de protejare a mediului” declară Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.

În acest an, în urma celor două campanii de colectare a deşeurilor electrice şi electronice au fost colectate aproximativ 7 tone de deşeuri. Următoarea acţiune a Primăriei municipiului Zalău se va desfăşura cartierele Brădet şi Stadion, cu străzile adiacente.

Campania de colectare  a DEEE a fost demarată de către primărie în septembrie 2006 şi s-a derulat pe parcursul a două luni (25.09 – 25.11.2006), şi a continuat în anul 2007, cu campaniile din 6 octombrie  şi 3 noiembrie.  

 

Maria Manuela Ghiurutan,
purtator de cuvant

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *