Situatia statistica privind prezenta la MATEMATICA
11 decembrie 2008
Sicriu
Au ingropat taxa auto
11 decembrie 2008

Sarbatoare in Zalau

primarIluminat festiv, brazi împodobiţi, colinde, artificii şi orăşelul copiilor sînt pregătirile pe care municipalitatea le oferă zălăuanilor, de sărbători.

Pus în funcţiune încă de la începutul lunii decembrie, şi apoi completat faţă de anul trecut pe alte străzi din Zalău, iluminatul festiv, cu şiruri luminoase şi figurine, completează tabloul Sărbătorilor de Iarnă.
„Pe lângă elementele festive amplasate anul trecut, în acest an vor fi amplasate figurine luminoase pe stâlpi, pe următoarele străzi: Dumbrava, Torentului, V. Deleu, o parte din Sărmaş, B. P. Haşdeu, Păcii şi sens giratoriu Kaufland” afirmă Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.

În programul activităţilor speciale de sărbători, primăria a avut în vedere şi persoanele pentru care Crăciunul nu înseamnă neapărat mese îmbelşugate, sănătate şi bucurie. Astfel că, în zilele de 16 şi 18 decembrie, prin Cantina de Ajutor Social vor fi oferite aproximativ 1000 de pachete pentru pensionari, familii defavorizate şi copii dezinstituţionalizaţi.

Dacă săptămâna trecută am primit cu colindul copiii angajaţilor din Primăria Zalău dar şi pe membrii Ansamblului „Columna”, ziua de 17 decembrie este dedicată colindului copiilor de la grădiniţe, şcoli, licee, pentru care Moşul a lăsat cadouri sub bradul împodobit în Sala Avram Iancu. În vacanţa de iarnă, copii, părinţi şi bunici sînt aşteptaţi în Orăşelul Copiilor care va fi amplasat în Piaţa 1 Decembrie 1918, şi pentru care pregătirile au intrat deja în linie dreaptă.

Tot în Sala Avram Iancu, duminică, 14 decembrie, de la ora 18.30 va avea loc concertul de colinde susţinut de Corul „Gloria Dei”.

Şi, la nivel de pregatiri, am ajuns în ajun de An Nou! Momentul de cumpănă dintre ani va fi marcat printr-un foc de artificii, care va dura 15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *