Sistem modern de citire a consumului de gaze naturale

ISU Salaj
Comunicat – ISU Salaj
4 mai 2008
Politia Salaj
Minora accidentata de o caruta
6 mai 2008

Sistem modern de citire a consumului de gaze naturale

EONE.ON Gaz Distribuţie a investit 1,5 milioane de euro pentru implementarea unui sistem modern de citire a consumului de gaze naturale

1,3 milioane de utilizatori de gaze naturale vor beneficia de o citire mai eficientă şi mai rapidă a consumului de gaze naturale.  

E.ON Gaz Distribuţie a finalizat implementarea unui sistem modern de citire a consumului de gaze naturale, în toate cele 20 de judeţe din aria sa de activitate.

Acest sistem se bazează pe utilizarea codurilor de bare pentru identificarea contorului. Acest cod de bare lipit pe contoarele de gaz este scanat cu ajutorul unor terminale mobile, după care se introduce indexul contorului. Descărcarea datelor de pe terminalele mobile în sistemul informatic al companiei se face electronic, scurtându-se astfel considerabil timpul necesar acestei operaţiuni efectuate până acum manual. Totodată, este eliminată în acest fel şi posibilitatea apariţiei unor erori generate de introducerea manuală. De asemenea, prin utilizarea unor informaţii de control (cum ar fi de exemplu consumul istoric, etc.), sistemul informatic efectuează o verificare automată a datelor la momentul introducerii şi identifică posibilele erori de citire sau de funcţionare a contoarelor.  

Prin reducerea timpului de procesare a datelor privind consumul de gaze naturale, precum şi prin eliminarea posibilităţii producerii unor erori, noul sistem de citire a contoarelor contribuie în mod semnificativ la optimizarea procesului de facturare.  

În viitor, E.ON Gaz Distribuţie va continua să iniţieze şi să implementeze alte proiecte menite să dezvolte si să îmbunătăţească serviciile prestate clienţilor, venind astfel în întâmpinarea aşteptărilor acestora.

Purtător de cuvânt Adela Boţan

Departament Relaţii Publice şi Comunicare

E.ON Gaz Distribuţie SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *