ŞOFERI FĂRA PERMIS SAU SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

CONTRAVENȚIE SILVICĂ
15 ianuarie 2021
ACCIDENT DE CIRCULAȚIE SOLDAT CU O PERSOANĂ DECEDATĂ
15 ianuarie 2021

ŞOFERI FĂRA PERMIS SAU SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

  În data de 13.01.2021, ora 17:44, Poliția orașului Șimleu Silvaniei a fost sesizată, despre faptul că pe raza localității Măeriște a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane de sex masculin. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul pe un sector de drum cu succesiune de curbe ușoare, un tânăr sălăjean de 29 de ani, a condus un autoturism pe sensul de mers Moiad-Șimleu Silvaniei, a pierdut controlul direcției, acroșând un stâlp de electricitate, şi s-a răsturnat pe partea dreaptă a sensului de mers, în afara părții carosabile.

            Conducătorul auto  a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

              În urma evenimentului, şoferul a fost rănit ușor, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului de către un echipaj SMURD, ulterior fiind preluat și transportat la Spitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

►În data de 13.01.2021, ora 15.45, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției orașului Jibou, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe drumul de centură ocolitoare a orașului Jibou, a depistat un autoturism înmatriculat în judeţul Sălaj avariat, în poziția perpendicular pe direcția de mers Jibou-Someș Odorhei, iar lângă autoturism se aflau doi cetăţeni care au declarat că persoana care a condus  autoturismul este un tânăr, care a fugit de la locul accidentului.

         În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că nu au rezultat victime din evenimentul rutier, dar și faptul că persoana care a condus autoturismul nu este posesor de permis de conducere auto pentru nicio categorie, având vîrsta de 15 ani.

         S-au întocmit actele premergătoare pentru infracțiunea de ,,conducere unui vehicul fără permis de conducere  faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. 1, Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *