Strategii de dezvoltare a Zalaului

Harta Avertizare
AVERTIZARE HIDROLOGICA
21 aprilie 2008
Laptopuri pentru medici
Laptopuri pentru medici de familie
22 aprilie 2008

Strategii de dezvoltare a Zalaului

DezbatereSăptămâna trecută, în Sala Avram Iancu a Primăriei municipiului Zalău au debutat consultările, pe comitete consultative, în vederea

revizuirii strategiei de dezvoltare a municipiului Zalău. Ieri au avut dezbateri comitetele consultative pe dezvoltare comunitară, tineret, cultură, timp liber, mediu asociativ, promovare oraş, ordine publică şi cel de-al doilea, dezvoltarea economică, resurse umane, educaţie.

Prezent la dezbateri, primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu a mulţumit participanţilor pentru sprijinul pe care îl acordă în vederea elaborării strategiei de dezvoltare. „Strategia care s-a realizat în urmă cu 6 ani a avut mai mult un caracter economic şi  este în acest moment depăşită deoarece multe din prevederile conţinute s-au realizat. Demersul pe care l-am început trebuie să fie mult mai complex, să cuprindă toate aspectele sociale, culturale, economice, de dezvoltare, sportive, să cuprindă tot ceea ce presupune viaţa unui oraş” a spus Căpîlnaşiu.

La discuţiile primului grup de lucru au participat reprezentanţi ai Muzeului Judeţan de Istorie, Direcţiei Judeţene pentru Tineret, Direcţiei de Sport Sălaj, Instiţiei Prefectului, Bibliotecii Judeţene „Ioniţă Scipione Bădescu”, Poliţiei Comunitare, Asociaţiei „Centrul de Voluntariat”, Consiliului Judeţean al Elevilor şi Consiliului Local al Tinerilor. Principalele probleme identificate, şi care vor constitui puncte de plecare în elaborarea capitolului specific din strategie se referă la dezvoltarea programelor de voluntariat, petrecerea timpului liber, spaţiu pentru activităţile de cultură. În acelaşi grup consultativ s-au purtat discuţii şi în ceea ce priveşte dezvoltarea spiritului civic sau propuneri de întâlniri cetăţeneşti. Întâlnirile în comitete consultative vor continua în perioada următoare şi acestea vor fi pe domenii concrete.

Consultările în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a municipiului au demarat în luna martie, odată cu distribuirea de chestionare, cu întrebări concrete în ceea ce priveşte stadiul actual şi imaginea viitoare a municipiului Zalău.  În următoarele două săptămâni, locuitorii interesaţi mai pot completa aceste chestionare pe care le găsesc pe site-ul primăriei sau la Serviciul Programe, Strategii de Dezvoltare.

Maria Manuela Ghiuruţan,
purtător de cuvânt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *