Politia Salaj
TIR rasturnat in Ciumarna
13 mai 2008
Greva Silcotub
Prefect mediator
15 mai 2008

Teren de JoacaSâmbătă, 17 mai, de la ora 15, la Grădiniţa nr. 1 va avea loc inaugurarea

spaţiilor de joacă, sportive şi artistice realizate printr-un parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Zalău, Societatea Handicapaţilor şi Ateliers sans Frontières din Franţa.
„Le mulţumesc partenerilor pentru ideea lor şi pentru contribuţia majoră pe care au avut-o în realizarea acestor spaţii de joacă.  Primăria a sprijinit derularea acestui proiect prin punerea la dispoziţie a amplasamentelor, prin asistenţă tehnică la lucrările de amenjare şi sprijin informaţional”, declară Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.
Proiectul „Şantier internaţional de solidaritate Zalău 2008” are două mari componente: una contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de joacă şi de manifestare a copiilor şi tinerilor din Zalău, mai a ales celor cu dizabilităţi. Obiectivele acesteia au avut în vedere amenajarea parcului de joacă din zona Sf. Vineri, amplasat în spaţiul situat în faţa Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională şi coordonat de partenerul în proiect, Societatea Handicapaţilor Zalău. Alt obiectiv l-a constituit amenajarea spaţiilor de joacă, a spaţiilor verzi şi a unui miniteren de sport în curtea Grădiniţei nr. 1 din Zalău. Tot aici s-a construit o miniscenă de teatru, au fost vopsite bordurile şi gardurile. Mobilarea terenului de minisport (minifotbal şi minibaschet)  s-a realizat cu echipamente donate de către firme din Franţa.
Cealaltă componentă a programului este una de natură socială,  prin care se realizează reintegrarea socio-profesională a unor tineri aflaţi în dificultate, aflaţi în grija Ateliere fără Frontiere. Aceştia, alături de tineri voluntari de la liceele din Zalău, au participat la amenajarea spaţiilor menţionate.

Maria Manuela Ghiurutan,
purtator de cuvant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *