Un adolescent de 16 ani retinut de politisti

Doua masini au intrat in coliziune la iesire de la supermarket
18 februarie 2021
Peste 60 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii Secţiei 8 Sărmăşag în cadrul unei acţiuni
19 februarie 2021

Un adolescent de 16 ani retinut de politisti

Un adolescent de 16 ani, din judeţul Sălaj, bănuit de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie a fost reţinut de poliţişti. Pe numele acestuia, instanţa a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 12:00, Poliția Orașului Șimleu Silvaniei a fost sesizată prin plângere, de către un tânăr de 18 ani, din Şimleu, cu privire la faptul că în ziua anterioară, un adolescent de 16 ani i-a solicitat telefonul mobil, ameninţându-l în caz de refuz. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ameninţare.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au constatat şi altă faptă. Din probatoriul administrat s-a stabilit că, la data de 13 ianuarie a.c., tânărul s-a întors la domiciliu din vacanţa de iarnă petrecută în comuna Bobota. La întoarcerea din vacanţă i-a adus cadou prietenului său un telefon mobil. Nefiind mulțumit de cadoul primit, adolescentul de 16 ani a plecat la tânăr şi sub ameninţare i-a luat acestuia telefonul, după care a plecat.

Prejudicul nu a fost recuperat, întrucât persoana bănuită de comiterea faptei l-a distrus.

La data de 17 februarie a.c., în baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţiştii din Şimleu Silvaniei, adolescentul a fost reţinut. Tot în cursul aceleaşi zile a fost prezentat Judecătoriei Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare prevenivă. Pe numele lui, instanţa a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

Cercetările continuă pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale.  – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *