Verificari in trafic

Jandarmeria Salaj
Hoti de fier vechi prinsi de jandarmi
1 februarie 2008
Accident Zalau
Politist sanctionat
1 februarie 2008

Verificari in trafic

politia ZalauRegia Autonomă – Registrul Auto Român a sesizat Poliţia Română cu privire la cazurile tot mai frecvente de utilizare a unor dispozitive improvizate sau neomologate care se folosesc pentru remorcarea unor vehiculelor pe drumurile publice.

În conformitate cu prevederile art. 157 din HG nr. 1391/2006, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, remorcarea unui autovehicul se face prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m.

Tototdată, autoturismul ale cărui mecanism de direcţie şi sistem de frânare nu sunt defecte, poate fi remorcat cu o legătură flexibilă omologată, în lungime de 3-5 m. Bara sau legătura flexibilă trebuie fixată la elementele de remorcare cu care sunt prevăzute autovehiculele.

În scopul verificării respectării acestor prevederi legale de către conducătorii auto, poliţiştii rutieri organizează, în perioada 1-5 februarie, ample acţiuni în trafic. La acţiuni vor participa şi reprezentanţii RAR.

 

Purtator de cuvant, Dumuta Tincuta 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *