Vezi aici: Cum luptam impotriva gripei sau racelii

Socant: Fetita violata de fratele vitreg
15 noiembrie 2011
Minora de 14 ani lovita cu pumnii in fata
15 noiembrie 2011

Vezi aici: Cum luptam impotriva gripei sau racelii

Sezonul gripelor si al racelilor si-a intrat in drepturi. In medie adultii se imbolnavesc de doua sau trei ori pe an de aceaste boli, iar cei mai afectati sunt copii care se pot imbolnavi si de zece ori pe an.

Sezonul rece nu vine doar cu frig, ploi si haine groase, dar si cu gripa si raceala. O dieta bogata in fructe si legume proaspete, o igiena corecta si cat mai multe lichide calde sunt doar cateva dintre metodele de evitare a imbolnavirii.

Pentru a evita gripa si raceala, trebuie sa evitam aglomeratia si contactul cu persoanele bolnave sau suspecte de gripa.
Spalatul des pe maini tine departe virusurile si bacteriile. Nu este bine sa ne atingem ochii, nasul si gura. Virusurile se raspandesc mai des cand o persoana atinge ceva care este contaminat si apoi duce mana la ochi, nas sau gura.

Antibioticele, precum penicilina, fiind create pentru a elimina bacteriile, nu pot ataca virusurile. De aceea, antibioticele nu au nici un rol in tratamentul gripei, dar sunt folosite pentru a trata anumite complicatii la care a condus gripa.

Care este diferenta dintre gripa si raceala?
Simptomele gripei sunt durerea de cap, febra musculara si se instaleaza o stare generala de neputinta. Atunci cand suntem raciti avem doar o durere de cap, nasul infundat si tuse.

In anotimpul rece trebuie sa ne imbracam corespunzator ca sa pastram temperatura ideala a corpului. Medicii ne recomanda sa purtam in permanenta esarfe si fulare la gat si peste nas ca sa ne ferim de raceala. Daca ati scapat pana in prezent de o raceala este bine sa va faceti vaccinul antigripal, cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *