Vezi aici: De cate autospeciale mai are nevoie ISU Salaj

Autoturisme incendiate in totalitate
21 noiembrie 2012
Afla aici: Daca va avea Salajul elicopter Smurd
21 noiembrie 2012

Vezi aici: De cate autospeciale mai are nevoie ISU Salaj

 

În data de 30 iunie 2010 Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”, în calitate de beneficiar, a semnat

contractul de finanţare nerambursabilă cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar şi cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional

 

Regional 2007-2013. În perioada 29.11.2010 – 31.05.2011 s-a desfăşurat prima etapă a proiectului, în cadrul căreia au fost achiziţionate 38 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, printre care autospeciale cu apă şi spumă de capacitate mărită, autospeciale cu apă şi spumă de capacitate medie, autospeciale nuclear, biologic, chimic şi radiologic şi autospeciale de descarcerări grele.

Cea a doua etapă a achiziţiei s-a demarat în perioada 12.04.2011 – 23.10.2012 prin care au fost achiziţionate 26 de autospeciale, după cum urmează:

• 1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi salvări urbane;

• 21 de ambulanţe de prim-ajutor (Tip B);

• 3 ambulanţe de reanimare (Tip C);

• un centru de comandă şi control mobil cu echipamente de specialitate şi de comunicaţii aferente.

 

Autospecialele au fost împarţite între cele 6 I.S.U. Judeţene a Regiunii Nord-Vest astfel:

– I.S.U. Cluj a primit o autospecială de intervenţie la accidente colective şi salvări urbane, 4 ambulanţe de prim-ajutor şi o ambulanţă de reanimare;

– I.S.U. Bihor a primit 3 ambulanţe de prim-ajutor şi o ambulanţă de reanimare;

– I.S.U. Sălaj a primit 3 ambulanţe de prim-ajutor;

– I.S.U. Satu Mare a primit 4 ambulanţe de prim-ajutor şi o ambulanţă de reanimare;

– I.S.U. Maramureş a primit 4 ambulanţe de prim-ajutor şi un centru de comandă şi control

mobil cu echipamente de specialitate şi de comunicaţii aferente;

– I.S.U. Bistriţa-Năsăud a primit 3 ambulanţe de prim-ajutor.

 

Prin achiziţionarea a celor 21 de ambulanţe tip B a fost pus în operativitate S.M.U.R.D. Sălaj şi Bistriţa-Năsăud şi a fost creată resursa de înlocuire a unor ambulanţe cu termen de exploatare încheiate în judeţele Cluj şi Bihor. S.M.U.R.D. Satu Mare beneficiază de prima ambulanţa de terapie intensivă.

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Prin darea în folosinţă a autospecialei de intervenţie la accidente colective şi salvări urbane şi al centrului de comandă şi control mobil cu echipamente de specialitate şi de comunicaţii aferente se crează premizele regionalizăii unor tipuri de intervenţii:

posibilitatea deplasării în urgenţă a primului spital de urgenţă în teritoriu la locul unui eventual dezastru;

• posibilitatea conducerii unor intervenţii de amploare centralizat dintr-un loc

amplasat oriunde în regiune;

• oferirea posibilităţilor organelor administraţiei locale de a lua hotărâri în timpi reali;

• conectarea în cazul unui dezastru naţional la centrul de comandă naţional;

• interconectarea cu alte structuri al M.A.I. şi M.A.P.N. în scopul elaborării unor hotărâri unice şi în acord.

Rezultatele estimate sunt reducerea timpul mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor/dezastrelor până la 17’ în zonele rurale şi 9’ în zonele urbane.

Valoarea totală a proiectului este de 51.963.878,46 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 41.068.226,53 lei.

În prezent Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” mai are în derulare un al doilea proiect, a cărui contract de finanţare a fost semnat în luna iunie 2012 şi presupune deasemenea achiziţia de echipamente specifice pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. Pe viitor asociaţia îşi propune să promoveze şi să realizeze proiecte pentru dezvoltare   regională de interes comun şi să obţină finanţări necesare derulării acestora.

 

 

In Salaj ar mai fi nevoie de 25-30 de masini operative conform celor declarate de catre col.Stramb Gheorghe. Prin acest program ISU Salaj are in dotare 2 autospeciale cu capacitate mare, 3 autospeciale cu capacitate mica, 1 autospeciala pentru descarcerari grele si 3 ambulante Smurd de tip B. In total pe toata regiunea Nord-Vest au fost achizitionate 64 de autospeciale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *