Weekend cu flacari

Ajutoare
Ajutoare pentru sinistrati
5 august 2008
Ultima cursa
11 august 2008

FlacariGarda Nr. 3 Hida, din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit în data de 08.08.2008 la două evenimente.  Primul, în jurul orelor 11:30, cu o autospecială cu apă şi spumă la proprietatea lui A. Augustin, din satul Sâmpetru Almaşului, pentru scoaterea apei dintr-o fântână în care s-a constatat că a căzut şi murit o pisică.

     A doua întervenţie din cursul zilei de vineri pentru pompierii militari de la Hida a fost în jurul orelor 14,00 şi a constat în stingerea unui incendiu produs pe domeniul public de pe raza comunei Sutor. Cauza probabilă de incendiu a fost o ţigară aruncată neglijent de către un cetăţean, arzând astfel cca 500 m2 de vegetaţie uscată. Intervenţia pompierilor militari a dus la evitarea extinderii focului la un stâlp de telefonie aflat în apropiere.

     Garda nr. 2 Cehu Silvaniei, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit în data de 09.08.2008 în jurul orelor 01.30 cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la proprietatea doamnei I. Ana, din comuna Bicaz, judeţul Maramureş.

     Cauza probabilă de incendiu a fost trăznetul, arzând astfel circa 40 m2 din acoperişul locuinţei, mobilierul din bucătărie, haine precum şi circa 3 tone de fân. De menţionat este de asemenea că acoperişul locuinţei a fost degradat în proporţie de 80 la sută.  La intervenţie au participat şi forţe de la S.V.S.U. Băseşti. Este vorba despre o autospecială cu apă şi spumă, precum şi servanţi.

     Intervenţia pompierilor militari a dus la salvarea de bunuri

     Secţia de Pompieri Şimleu Silvaniei, din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit în data de 09.08.2008 în jurul orelor 16:30 cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la proprietatea doamnei P. Maria, din comuna Măerişte.

     Cauza probabilă de incendiu a fost supraîncălzirea unei sobe, fapt ce a dus la aprinderea coşului de fum, de asemenea deteriorat. A ars astfel acoperişul pe o suprafaţă destul de însemnată.

     Intervenţia pompierilor militari a dus la evitarea extinderii focului în casă, precum şi la salvarea de pagube în valoare de peste 50.000 lei.

     Garda de Pompieri Nuşfalău, din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit în data de 11.08.2008 în jurul orelor 05:00 cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la proprietatea doamnei B. Margareta, de pe raza localităţii Nuşfalău.

     Cauza probabilă de incendiu a fost flacăra deschisă, arzând astfel coteţul de găini, astfel, 14 păsări au murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *