Zece copii au primit ghiozdane scolare, Afla detalii

ACCIDENT GRAV
13 septembrie 2013
EXCLUSIV! PERICOL DE EXPLOZIE LA GARA ZALAU
13 septembrie 2013

Zece copii au primit ghiozdane scolare, Afla detalii

Zece copii din municipiul Zalau, respectiv 5 fete si 5 baieti au primit din partea organizatiei de femei a Partidului Democrat

Liberal 10 ghiozdane cu rechizite scolare in cursul zilei de vineri. Conform celor declarate de Monica Panican, acest demers a fost facut pentru a veni in sprijinul parintiilor cu o stiuatie mai precara, printre acestia se numara si o familie care are 8 copii.

 

” Fiecare inceput de an scolar este pentru noi toti plin de emotii indiferent din ce postura asteptam prima zi de scoala. Ca parinti, care isi insotesc copiii , ca bunici mandrii de nepotii lor, cadre didactice care mai educa o noua generatie si nu in ultimul rand, elevi.

Elevi pentru care prima zi de scoala este cea mai asteptata , indiferent daca vorbim de micutii bobocei din clasele pregatitoare sau elevii din ultimul an de liceu.

Emotiile sunt la fel, chiar daca difera prin intensitatea  sau forma lor.  Dar atunci cand ghiozdanul e plin cu rechizite noi, parca e mai usor sa incepi anul scolar!

PDL- Salaj , OFPDL,  doreste sa vina in sprijinul parintilor pentru care achizitionarea rechizitelor scolare presupune un efort financiar mult prea mare, donand un numar de zece ghiozdane, cu tot ce are nevoie un scolar: caiete, creioane colorate, carioca, stilou, ascutitori.

Cei zece elevi care au primit aceste ghiozdane  au fost identificati in scolile din Zalau si in cursul zilei de azi le vom face aceasta surpriza.

Este modul nostru de a le ura tuturor un inceput de an scolar sub semnul iubirii, al dragostei si respectului fata de copiii nostri, fata de semenii nostri aflati in greutati, fata de toti cei pentru care prima zi de scoala inseamna primul pas spre educatie.

Sigur ca ne-am fi dorit ca acest an scolar sa fie asa cum l-au promis cei aflati acum la guvernare, atunci cand erau in campanile electorala:

• Un an scolar in care in alocarea de resurse financiare pentru cercetare şi educaţie sa fie cel prevazut in LEN  6% in PIB, iar la rectificarea bugetara sa nu se ia bani de la Educatie, eventual sa se dea!

• Scolile sa fie igenizate cu bani alocati de Guvern  si cu autorizatie sanitara in proportie de 100%

• Manualele sa fie gratuite pentru toti elevii si a fie in concordanta cu programele scolare in vigoare    (Elevii claselor a XI-a şi a XII-a  au dreptul la manuale gratuite. Articolului 16 alin. (3) din Legea Educaţiei Naţionale prevede faptul că “În scopul realizării finalităților educației și a formarii profesionale prin sistemul național de învățământ, învățământul liceal de stat

este generalizat şi gratuit”.

 

• Accesul la educatie  sa fie respectat conform   articolulului 32 din Constituţia României care garantează dreptul la învăţătură şi  Legea Educaţiei Naţionale (art. 2. alin. 4 din LEN 1/2011) care spune foarte clar că ,statul asigură cetăţenilor României drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învăţământ”, dar pentru copiii şi profesorii din mediul rural acest drept este incalcat chiar prin decizia Guvernului USL.

Este vorba despre neplata abonamentelor restante ale elevilor şi profesorilor navetişti şi plafonarea sumelor cuvenite pentru aceste abonamente, prin aceasta incurajandu-se abandonul scolar

• Ne-am dori un an scolar in care programul ,, After school”sa functioneze la nivel national, legal, sa vina in sprijinul parintilor care nu au cu cine sa-si lase copiii dupa scoala

Astfel, PDL propune introducerea unui tichet in valoare de 200 de lei lunar pentru programul „Scoala dupa Scoala”.

Propunem asadar, emiterea unor tichete valorice de catre Ministerul Educatiei Nationale pentru copiii de pana in clasa a IV-a, din invatamantul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul „scoala dupa scoala”.

Vedem acest demers, ca o investitie in viitorul copilului. Suma va acoperi, integral sau partial, costurile scolii sau ale organizatiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, dupa finalizarea lectiilor (conform art. 58 alin.(2) din Legea

Educatiei Nationale nr. 1/2011).

Eu personal, mi-as dori un inceput de an scolar in care cadrele didactice sa nu mai fie una din categoriile cele mai oropsite ale tranzitiei, carora societatea le cere să fie tot timpul minunaţi, altruişti şi dornici să contruiască viitorul ţării dar le oferă

un prezent nesigur, bâlbâit, plin de meschinării şi de probleme. Profesorilor li se cere foarte mult , dar li se dă foarte puţin( si nu ma refer doar la salarii ).

Ne amintim de educatie cam o data sau de doua ori pe an,  când sunt examenele si cand la televizor vedem doar exemple de frauda, profesori corupti sau slab pregatiti la examenele de titularizare. In rest, toata lumea  sta cu ochii după vedete, copii de bani gata sau politicieni mediocri.

Si pentru ca luni incepe un nou an scolar, mi-as mai dori ca macar acum, de dragul copiilor nostri, sa nu mai fim impartiti in ,,buni “ si ,,rai”, ci sa fim cei care fac ce e mai bine pentru ei, pentru educatia lor, cei care impart intelepciune si siguranta, cei care gasesc solutii si rezolvari tuturor problemelor.

Este clar ca sistemul nostru de educatie are probleme serioase. Este evident ca scoala noastra are nevoie de schimbari profunde. Cu siguranta, viitorul elevilor nostri si viitorul natiunii noastre depind de capacitatea noastra de a identifica cauzele, de a propune solutiile si de a implementa schimbarile.

Dar sa nu uitam  ca societatea de maine va arata asa cum arata scolile noastre astazi!

Tuturor un an scolar asa cum vi-l doriti!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *