Zeci de controale efectuate de poliţiştii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase

Sofer prins cu o masina furata din Germania
28 februarie 2020
Poliţiştii au dreptul să conducă persoane la sediul poliţiei
28 februarie 2020

Zeci de controale efectuate de poliţiştii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfăşurat în acest an 45 de controale pe linia respectării legalităţii deţinerii şi utilizării armelor, muniţiilor, substanţelor periculoase şi a operaţiunilor cu obiecte pirotehnice.

Astfel, în perioada  1ianuarie-27 februarie a.c., poliţiştii de la structura de profil au efectuat 22 de controale la persoane fizice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţie, cinci la persoane juridice şi 18 controale pe fondurile cinegetice.

Activităţile desfăşurate s-au concretizat în înregistrarea a 12 dosare penale, în care au fost cercetate 15 infracţiuni din domeniul armelor, substanţelor periculoase, braconaj cinegetic şi operaţiuni cu articole pirotehnice.

De asemenea, au fost indisponibilizate şase arme letale/neletale şi 12 bucăţi muniţie.  

Totodată, au fost eliberate 47 de  autorizaţii de procurare arme letale/neletale şi 15 premise de port armă. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale în domeniul armelor au fost anulate cinci premise de port armă şi s-a prelungit valabilitatea pentru alte 17 permise.

Pentru mai multe informații în domeniul armelor și munițiilor, ce interesați pot accesa site-ul inspectoratului, la rubrica Utile – Acte necesare pentru arme și muniții, sau la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul inspectoratului. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *