ZIUA INTERNAȚIONALĂ A RROMILOR – ISTORIC ȘI SIMBOLURI

Reținut pentru șantaj, coruperea sexuală a minorilor, violarea vieții private și amenințare
5 aprilie 2024
Primăria Municipiului Zalău înființează un Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități
8 aprilie 2024

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A RROMILOR – ISTORIC ȘI SIMBOLURI

Începând cu anul 1971, în luna Aprilie este sărbătorită în întreaga lume Ziua internațională a rromilor.
La Zalău, Ziua internațională a rromilor va fi marcată, în data de 8 Aprilie 2024, începând cu ora 15, în Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, printr-un eveniment organizat de Asociația pentru Combaterea Sărăciei Sălaj în colaborare cu Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.
Cu acest prilej, va avea loc un concurs în domeniile cultural, istoric și desen, care vizează cunoașterea etniei rromilor și este adresat elevilor din școlile generale din județul Sălaj care au mediatori școlari sau profesori de limba rromani.
Va urma, apoi, concursul „Miss Rromanca”, la care pot să participe fete care se vor îmbrăca în costume tradiționale ale rromilor și vor cânta și dansa din tradiția rromilor.
În încheiere, în jurul orei 17:30, secția maghiară „Terbete” a Ansamblului Folcloric „Meseșul” și Ansamblul Folcloric „Mugur, Mugurel” al Școlii Populare de Arte și Meserii Sălaj, ambele aparținând de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vor oferi spectatorilor prezenți momente muzical-coregrafice.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.
www.culturasalaj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *