Campion la Fitness la Zalau

Tadici aduce jumatate din nationala la Zalau !
9 august 2007
ztv
Medaliatii zalauani !
13 august 2007

Campion la Fitness la Zalau

 Szmutku Csaba

A inceput antrenamentele la varsta de 12 ani apoi a urmat o perioada scurta in care a luat o pauza practicand intre timp si box. Pasiunea lui pentru culturism si fitness se datoreaza si fratelui sau care "avea acasa niste gantere " si pe care il tot vedea antrenandu-se.Ne-a povestit chiar o intamplare hazlie "intr-o zi faceam piept cu 60 kg(deci 60 la 12 ani) si …

 … mi-a picat pe nas doua zile vedeam numai stele iar mama nu a mai vrut sa ma lase la sala. La varsta de 13 ani a reinceput antrenamentele la Sanatatea Ergolemn din Satu-Mare, dar de aceasta data hotarat sa participe la concursuri pentru a deveni campion. Dupa numai 2 saptamani de antrenament a avut loc un concurs de Powerlifting, primul la care se ducea, unde a castigat locul doi si a concurat cu cei care erau majori."Atunci am ridicat la indreptari 116 kg " ne declara acesta.
Zis si facut cand a implinit 14 ani a participat la  primul concurs etapa zonala de la Marghita, unde a luat locul unu la culturism si a devenit campion zonal la juniori.
In prezent este student la Oradea la F.E.F.S. facultatea de educatie fizica si sport.
Palmares:
Campion National etapa zona din 2001 pana in 2005
Campion National la fitness in anul 2005 si 2006
Varsta: 22 ani
Inaltime: 1,70
Greutate: 76kg in offsezon

Antrenament inainte de un concurs: dimineata 60-70 min.si 400-500 abdomene
-la amiaza antrenament in sala
-seara la fel ca dimineata
In total 5 antrenamente pe saptamana. Antrenamentele in sala dureaza 50 de min.
Mancare inainte de concurs:
-fara grasime animala
-fara paine
-bea 7-8 litri de apa pe zi

Perioada de definere o incepe cu patru saptamani inainte de concurs "incerc usor sa trec de la antrenamentele cu greutati mari la cele cu greutati mici, iar definirea propiu-zis dureaza 3 saptamani"afirma Szmutku Csaba.
Azi si-a fondat propriul club impreuna cu Sere Sandor campion balcanic la culturism care poarta numele de"ARRAKIS TEAM ".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.