Campionatele Nationale de Powerlifting Cadeti 2010

Sute de liceeni din Zalau fac sport in frig
17 ianuarie 2010
Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pe locul 4 la Campionatul European de Volei
30 martie 2010

Campionatele Nationale de Powerlifting Cadeti 2010

42 de sportivi, 7 cluburi participante si o sala de sport plina de oameni in asteptarea unor concurenti (cadeti) care au reusit spre surpriza multora dintre cei prezenti sa-si depaseasca relativa conditie de sportiv la inceput de drum, asa a aratat Campionatul National de Powerlifting destinat cadetilor atat la feminin cat si la masculin. Organizata in sala de sport a CS

 

 

Unirea competitia realizata cu gandul la numarul mare de participanti inscrisi (numarul participantilor s-a dublat in numai un an de zile) a demonstrat odata in plus ca Federatia Romana de Powerlifting se tine de cuvant organizand competitii care sa permita realizarea unei baze de selectie reale pentru marea performanta despre care nu contenim sa vorbim. Multi puteau considera aceasta competitie ca fiind un test pentru viitoarele campionate nationale destinate altor categorii de varsta insa pentru noi, cadetii reprezinta o categorie aparte, poate categoria cea mai purtatoare de speranta.

Performantele in cifre le-au putut vedea cei care au asistat la batalia unor ambitii rar vazute in alte sporturi individuale. La modul general spunem doar ca cea mai mare greutate ridicata a fost de 175 de kg la cea de-a treia proba a concursului, proba de indreptari. Ceea ce vrem insa sa se stie, dincolo de aspectele tehnice, organizatorice, matematice ale competitiei din 30-31 ianuarie a.c. este legat de dorinta unor tineri, fete si baieti sub 18 ani de a reusi intr-un sport care presupune mai mult decat forta fizica bruta. Pentru Federatia Romana de Powerlifting acesta a fost semnalul pe care il asteptam inca de la infiintare acela ca baza umana a acestui sport se dezvolta de la o luna la alta. Suntem convinsi ca intre cei care au participat la acest prim concurs al anului 2010, un an vitreg pentru sport in general, se vor alege 4-5 sportivi care vor reprezenta cu cinste Romania in competitiile internationale de profil. Unii spun ca ne-am ales niste ani grei sa ne dezvoltam insa otelul de calitate nu se poate cali decat in foc asa ca vom continua lupta de promovare a acestui sport. Campionatul National de Cadeti, emulatia care se simte in jurul fenomenului ne obliga la actiune mai mult decat a facut-o pana acum. Multumim pe aceasta cale tuturor reprezentantilor media din Alba Iulia si nu numai pentru sprijinul real pe care l-au acordat de-a lungul vremii in general si mai ales pentru deschiderea extraordinara pe care au avut-o fata de competitia cea mai recenta. Va multumim de fapt pentru pastrarea sperantei in mintea si sufletul unor copii care cred ca se poate reusi prin sport.

Federatia Romana de Powerliftig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *