Campionatul Național de Haltere la Alba Iulia

Au sosit cupele si medaliile pentru concursul de genuflexiuni
7 iunie 2018
Studenții români în fața unei sesiuni de performanță în powerlifting
2 iulie 2018

Campionatul Național de Haltere la Alba Iulia

Trei medalii de argint și trei de bronz, obținute de sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia, la

Campionatul Național de Haltere Under 17

 

Raimondo Văduva și George Balaș, legitimați la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, au obținut trei medalii de argint și trei de bronz – la smuls, aruncat și total –, la Campionatul  Național de Haltere Juniori II Under 17, ce s-a desfășurat de luni până vineri în sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918”.

Raimondo Văduva, la categoria 94 de kilograme, a obținut trei medalii de argint, în vreme ce colegul său George Balaș a obținut alte trei medalii de bronz, la categoria 77 de kilograme.

De asemenea, un alt sportiv din Alba, Denis Paștiu, legitimat la LPS Alba Iulia, a obținut, la categoria 94 de kilograme, alte trei medalii de bronz.

La campionat au participat circa 100 de sportivi, de la 22 de cluburi din țară, la masculin și feminin, pe mai multe categorii.

”În anul Centenar, Alba Iulia trebuie să fie în prim-planul sportului românesc. Am organizat finale la marș, powerlifting și haltere și mai urmează alte două, la orientare – finele lunii august și box – în luna noiembrie. Așa cum ne-am așteptat, rezultatele sunt promițătoare, mai ales că vorbim despre sportivi tineri. Aceștia o să crească, iar din acest punct de vedere viitorul este asigurat”, a spus Corneliu Mureșan, directorul CS Unirea Alba Iulia.

”Ne-am dorit foarte mult să revenim aici la Alba Iulia, mai ales cu ocazia Centenarului. Este o competiție importantă, Campionatele Naționale de Juniori II Under 17 ani, o bază de selecție importantă pentru loturile noastre naționale și olimpice. Felicitări organizatorilor, felicitări CS Unirea Alba Iulia și mulțumiri conducerii, domnului Corneliu Mureșan, pentru desfășurarea de forțe și pentru implicare. De asemenea, doresc să felicit și antrenorul coordonator al secției de haltere a clubului, Ioan Frățilă, fiindcă a depus și el toate eforturile necesare pentru a realiza acest proiect”, a spus Alexandru Pădure, secretarul general al Federației Române de Haltere.

”Am încercat să ne facem datoria de gazde și să și obținem câteva rezultate. Câteva rezultate am obținut, iar, în ceea ce privește datoria de gazde, îi lăsăm pe alții să ne spună dacă am reușit să îndeplinim criteriile”, a spus antrenorul halterofililor, Ioan Frățilă.

Întrecerile s-au organizat pe categorii, de la 48 de kilograme până la plus 90 de kilograme – la feminin, respectiv de la 56 de kilograme până la plus 105 kilograme – la masculin.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a primit, marți, la ședința tehnică de validare a Campionatului Național de Haltere – Under 17, o distincție din partea Federației Române de Haltere, pentru sprijinul acordat la dezvoltarea acestui sport pe plan local și național. Distincția a fost înmânată directorului Corneliu Mureșan.

La Haltere există două stiluri:

smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă)

aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Competiția începe cu stilul ”smuls” la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la ”aruncat” la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări, punctându-se cea mai bună reușită. Câștigător la ”total” este desemnat sportivul care a ridicat cel mai mult însumat la cele două stiluri.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia și-a propus ca la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România să organizeze în Orașul Marii Uniri o etapă de campionat național pentru fiecare ramură sportivă pe care o are la activ – atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă. Până în prezent au avut loc campionate la marș și powerlifting, iar organizarea unui campionat de judo este imposibilă din cauza lipsei unei săli polivalente, criteriu impus de federația română de profil.

Secția de Haltere a Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia s-a înființat în 1974, odată cu clubul, iar de atunci și până în prezent sportivii legitimați aici au obținut peste 300 de medalii la campionatele naționale și circa 10 medalii la cele internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *