Studenții români în fața unei sesiuni de performanță în powerlifting

Campionatul Național de Haltere la Alba Iulia
25 iunie 2018
Cupa Mondială Universitară la Powerlifting
24 iulie 2018

Studenții români în fața unei sesiuni de performanță în powerlifting

În perioada 8-14 iulie, în Cehia (Pilsen) se desfășoară un eveniment reprezentativ pentru powerliftingul internațional,

Campionatul Mondial Universitar, o competiție care strânge la startul său, sportivi din peste 20 de țări, sportivi care reprezintă 67 universități de tradiție din statele respective. Demonstrând o tot mai mare apetență pentru întâlniri sportive de excepție, powerliftingul românesc, se prezintă la startul acestei competiții cu un număr de cinci sportivi proveniți din cadrul unor universități care înseamnă mult la nivel de performanță în contextul învățământului superior de stat și ne referim aici la universități precum Universitatea București, Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, Universitatea          „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia sau Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.

 

Născut în inima Transilvaniei, la Alba Iulia, powerliftingul românesc, atacă această competiție cu un număr de cinci sportivi, toți studenți ai uneia dintre universitățile menționate anterior. Distribuția locurilor în lotul național care participă la această competiție arată astfel, Laurențiu Avram și Dan Turuș (Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), George Moise (Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești), Daniel Ordean                     ( Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu), Theodor Dima (Universitatea București). Important de menționat este faptul că deși Daniel Ordean urmează acum un program masteral la Sibiu, este absolventul Facultății de Educație Fizică și Sportivă din cadrul Universității                          „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Delegația este condusă de către președintele FRP,                Ovidiu Pănăzan.

Un aspect interesant al competițiilor de acest gen este că în clasamentul final al competiției punctează în primul rând instituțiile de învățământ din care provin sportivii cu statut de studenți chiar dacă în ceea ce privește afilierea disciplinei powerlifting la cluburile universitare din România se înregistrează întârzieri din cauza unei birocrații care blochează în fapt prestigiul pe această linie a universităților despre care vorbim.

Cu toate acestea, Federația Română de Powerlifting, prin președintele său,                Ovidiu Pănăzan,  înțelege să promoveze sportul și educația românească la această întâlnire sportivă de excepție, respectând statutul de student al fiecărui participant din lotul selecționat pentru C.M. În același context, Federația Română de Powerlifting si cluburile apartinatoare își asumă pregătirea, suportul logistic și financiar al studentilor romani participanti în cadrul Campionatului Mondial Universitar și împarte cu onestitate eventualele rezultate de excepție cu universitățile din care provin sportivii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *