Cupa Mondială Universitară la Powerlifting

Studenții români în fața unei sesiuni de performanță în powerlifting
2 iulie 2018
Ovidiu Muresan si-a propus sa slabeasca 10cm la talie – ziua 1
25 iulie 2018

Cupa Mondială Universitară la Powerlifting

Sesiune de excepție pentru studenții români în Cehia

În perioada 8-14 iulie, Cehia (Pilsen), a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție, Cupa Mondială Universitară de Powelifting. Competiția a fost destinată sportivilor studenți din peste 30 de țări, România reușind, la prima sa participare, să obțină un număr de 7 medalii prin intermediul a patru sportivi, Daniel Ordean (Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu), Theodor Dima(Universitatea București), Dan Turuș ( Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia),  George Moise ( Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești). În același context sportivul albaiulian Laurențiu Avram (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia) a avut o participare care îi dă speranță pentru apropiatul Campionat Mondial din Africa de Sud.

 

Competiția a adus lotului României convingerea că în ceea ce privește pregătirea pentru viitoarele competiții internaționale, aceasta este în grafic, certitudinea că la nivelul sportului universitar, Federația Română de Powerlifting devine generator de performanță și imagine pentru universitățile din care provin sportivii și că powerliftingul autohton își îndeplinește cu succes misiunea de promovare a sportului românesc la nivel international. Medaliile obținute de către Dan Turuș (bronz în cadrul probei de genuflexiuni), George Moise (bronz în cadrul probei de genuflexiuni), Daniel Ordean (4 medalii de argint), Theodor Dima ( argint în cadrul probei de genuflexiuni) au constituit o sesiune de excepție pentru studenții proveniți din universitățile menționate chiar dacă din punctul de vedere al dezvoltării secțiilor de powerlifting în cadrul cluburilor sportive universitare suntem încă în faza de “ încălzire ușoară“.

În condițiile unei infrastructuri sportive din care lipsesc în cele mai multe cazuri autoritățile publice locale, universitățile, sălile de sport la standarde moderne, rezultatele din Cehia sunt excepționale și se datorează atitudinii profesioniste a sportivilor și familiilor acestora, familii care au înțeles faptul că pasiunea adevărată pentru sport e o cale sigură spre succes. Federația Română de Powerlifting le mulțumește pe această cale tuturor acelora care au înțeles că nimic nu poate sta în calea unei schimbări a cărui timp a venit și promite iubitorilor acestui sport, un sfârșit de an competițional deosebit.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *