Admiterea in strainatate, un proces simplu si rapid

Fetita de 12 ani a disparut. Va rugam distribuiti
29 iunie 2019
Rezultatele la Bac 2019 sunt anunţate luni de către Ministerul Educaţiei
5 iulie 2019

Admiterea in strainatate, un proces simplu si rapid

Admiterea in strainatate, un proces simplu si rapid pentru cei care vor sa inceapa studiile in septembrie 2019

Anual, din ce in ce mai multi romani aleg sa plece la studii in strainatate, alegand destinatii precum Marea Britanie, Franta, Italia, Danemarca sau Statele Unite. Si mai multi dintre ei sunt interesati de facultatile internationale, insa frica ii previne sa isi urmeze visul, considerand ca trebuie sa treaca printr-un proces complex de admitere, ca nu au note suficient de mari sau ca trebuie sa indeplineasca niste criterii complexe.

 

In realitate, procesul de admitere in strainatate e, de multe ori, mai simplu decat la universitatile romanesti, iar criteriul principal este calitatea absolventului, nu notele pe care le-a obtinut pana atunci. Mai mult, poti afla pe loc daca esti admis la studii in strainatate prin participarea la Spot Admissions, pe 16 si 17 iulie, poti participa la interviuri de admitere cu 17 universitati din Marea Britanie, Olanda si Romania, in Bucuresti sau pe Skype daca nu poti ajunge in oras.

 

Care sunt notele minime de admitere?

 

Fiecare universitate internationala are propriile criterii pentru notele minime obtinute la examenele de bacalaureat sau licenta. Pentru cele 17 universitati prezente la Spot Admissions, nota minima acceptata la bac este de 6,5 la University of Essex si aproximativ 7 sau 7,5 pentru celelalte universitati. Criteriul notei minime arata, inca o data, accentul pus pe interesul si calitatea studentului, mai mult decat rezultatele la invatatura pentru universitatile aflate constant in topurile academice internationale.

Un factor hotarator in procesul de admitere vor fi si materiile alese pentru bacalaureat sau studiate in timpul facultatii. De exemplu, facultatile de inginerie necesita ca viitorii studenti sa aiba studii de fizica. Cu toate astea, criteriile difera de la facultate la facultate, asa ca nu te teme sa alegi un domeniu nou pentru tine daca nu l-ai studiat pana acum, ca de exemplu Criminology, Game Design sau Advertising. Importanta este motivatia si documentarea ta pe acea tema.

Cum poti deveni student international daca nu indeplinesti criteriile

 

In unele cazuri, si cei care nu au obtinut nota minima sau nu respecta conditiile necesare pot deveni studenti internationali prin intermediul programelor de tip Foundation. Astfel, participantii talentati sunt invitati sa urmeze un an denumit Foundation Year, in care vor avea timp sa exerseze limba straina si sa obtina informatii specifice necesare pentru accesul la cursurile facultatii respective.

Din prima zi de studiul in cadrul acestor programe vei fi considerat student al facultatii, avand acces deplin la toate facilitatile: card de student, acces la biblioteca, cazare la camin si altele. La finalul primului an, vei fi inscris direct in anul 2 al programului dorit de tine, fara a trece din nou prin procesul de aplicatie.

Nu toate universitatile sustin astfel de programe, asa ca va trebui sa intrebi reprezentantul universitatii despre Foundation Years in cadrul procesului de aplicare. Mai mult, va trebui sa te asiguri ca programul ales de tine include aceasta optiune.

Similar, colegiile Navitas ofera optiunea inscrierii in cadrul acestui an de pregatire si pentru elevii care nu au absolvit proba de bacalaureat. Acestia vor urma cursuri de engleza (daca e nevoie), de scriere academica si materii de baza necesare cursului dorit. Dupa terminarea primului an de colegiu, studentii se pot inscrie direct in anul 1 de facultate, fara a fi necesar sa reaplice. Mai mult, diplomele obtinute la finalul cursurilor vor fi aceleasi ca ale studentilor care nu au inceput cu un an de colegiu, ca si in cazul Foundation Years.

Admitere pe loc pentru peste 200 de studenti

 

Asadar, tinerii care inca nu au decis ce universitate sa urmeze in asteptarea rezultatelor de la bac sau chiar cei care nici nu luau in considerare studiul in strainatate, sunt incurajati sa se inscrie la sesiunea de admitere cu raspuns pe loc, care va avea loc pe 16 si 17 iulie la sediul EA – The Entrepreneurship Academy din Bucuresti (str. Semilunei, nr. 4-6) sau pe skype. Exista si posibilitatea de a participa la interviu online, pe Skype, sesiune dedicata celor din afara Bucurestiului.

Mai exact, 17 universitati din Marea Britanie deschid admiterea cu raspuns pe loc printre care si Anglia Ruskin University, Birmingham City University, Coventry University, NAVITAS, University of Essex, University of Greenwich, University of Hull, University of Middlessex, University of Northampton, University of Plymouth, University of Portsmouth, University of Sunderland, University of West London, University of Westminster si University of Worcester. Lor li se alatura HAN University of Applied Sciences din Olanda si The Entrepreneurship Academy din Romania.

Pentru a putea participa la interviurile de admitere, absolventii trebuie sa prezinte foaia matricola si diploma de bacalaureat sau licenta (sau o adeverinta, in lipsa lor), alaturi de dovada examenului pentru limba engleza, in functie de criteriile necesare facultatii la care aplica si un formular de aplicatie, care poate fi descarcat de pe site-ul www.spotadmissions.ro.

Lista universitatilor participante si formularul de inscriere sunt disponibile site-ul Spot Admissions, iar participarea este gratuita. Pentru mai multe informatii, consilierii EDMUNDO stau la dispozitie celor interesati sa afle mai multe informatii, serviciile de consiliere fiind gratuite.

Consiliere gratuita pre si post aplicare la studii in strainatate

EDMUNDO este serviciul gratuit de consiliere educationala internationala care lucreaza activ cu peste jumatate din toti aplicantii romani la studii in Marea Britanie si Olanda. Consilierii EDMUNDO ofera asistenta in mod gratuit, atat in procesul de pre-aplicare la studii in strainatate (alegerea universitatilor potrivite, verificarea conditiilor de eligilibilitate, pregatirea dosarului de admitere), aplicarea propriu-zisa, dar si post-aplicare (pregatirea dosarelor de finantare, cazare, chiar si dupa inceperea cursurilor). In prezent, comunitatea studentilor EDMUNDO numara peste 7.000 de romani deveniti studenti internationali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *