ANOSR lansează o consultare privind accesibilitatea învățământului superior pentru persoanele cu dizabilități

UN TÂNĂR DIN TUNISIA A FOST INTRODUS ÎN CENTRUL DE CAZARE PENTRU STRĂINII LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD
15 noiembrie 2022
APROXIMATIV 500 DE CERERI PENTRU DIFERITE DOMENII DE ACTIVITATE AU FOST SOLUȚIONATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN TIMIȘ
15 noiembrie 2022

ANOSR lansează o consultare privind accesibilitatea învățământului superior pentru persoanele cu dizabilități

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) desfășoară campania „Vizibilitate pentru dizabilitate”, care se axează pe conștientizarea și atragerea atenției asupra problemelor cu care se confruntă studenții cu dizabilități și cerințe educaționale speciale (CES) în România, precum și pe soluțiile pe care federația le propune pentru rezolvarea celor mai stringente dificultăți ale acestei categorii de studenți.

În cadrul acestei campanii, ANOSR lansează o consultare privind accesibilitatea învățământului superior pentru persoanele cu dizabilități, prin intermediul unui chestionar care se adresează exclusiv persoanelor cu dizabilități din următoarele categorii: studenți, absolvenți, persoane care și-au întrerupt studiile superioare sau care își doresc să își înceapă parcursul în învățământul superior.

Chestionarul poate fi completat accesând acest link: https://form.jotform.com/223172373551351

Persoanele cu dizabilități sunt subreprezentate în învățământul terțiar, iar, în cele mai multe cazuri, universitățile nu reușesc să răspundă la cerințele educaționale speciale ale acestora. Fie că este vorba de lipsă de conștientizare, resurse insuficiente, ignoranță, disconfort sau chiar discriminare, un lucru este cert: nevoile studenților cu dizabilități nu sunt întotdeauna satisfăcute, iar mecanismele de sprijin nu sunt adaptate acestora, ceea ce îi poate priva de dreptul fundamental la educație.

Scopul final al campaniei „Vizibilitate pentru dizabilitate” este de a determina adoptarea unei metodologii-cadru la nivel național și de a îmbunătăți condițiile de susținere a colegilor noștri cu dizabilități și CES.

*Chestionarul este adaptat pentru softuri de tip screen reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.