În fiecare an, sute de femei riscă totul pe o singură carte. Nu pune în joc destinul tău!
23 septembrie 2021
Proiectul ”Energie în școlile copilăriei” a ajuns la Școala Gimnazială Iernut, județul Mureș
1 noiembrie 2021

Energie in scolile copilariei

Energie în Școlile Copilăriei: peste 350 de copii și cadre didactice din Timișoara au condiții mai bune de studiu
E.ON a finalizat lucrările de înlocuire a sistemului de iluminat de la Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu” din Timișoara;
Au fost montate 800 de corpuri noi, lămpi exterioare și proiectoare, toate având la bază tehnologia LED;

Obținerea eficienței energetice nu mai este de mult o preocupare teoretică, mai ales în contextul epuizării tot mai rapide a resurselor naturale și de aceea E.ON Energie România vine cu soluții punctuale atât pentru clienții casnici cât și pentru clienții non-casnici, instituții, firme, școli și licee etc.
Pentru a susține eficiența energetică în unitățile de învățământ dar și creșterea calității condițiilor de studiu, compania derulează de aproape 10 ani programul de îmbunătățire a sistemului de iluminat din școli, ”Energie în Școlile Copilăriei”.
E.ON Energie România a finalizat recent lucrările la cea de-a cincea instituție școlară cuprinsă anul acesta în program, la Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu” din Timișoara. Această instituție de învățământ continuă activitatea de educare a copiilor cu deficiențe de auz, începută aici încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de către învățătorul Karl Schäffer.

În cele 7 corpuri de clădire care înseamnă 19 ateliere, 28 de săli de clasă, internat, sală de sport și sală de mese, a fost înlocuit complet sistemul de iluminat, prin montarea a 800 de corpuri noi, lămpi exterioare și proiectoare, având toate la bază tehnologia LED. Acestea aduc o economie semnificativă la consumul de electricitate pentru iluminat, și implicit costuri mai mici la energia electrică. Mai mult, iluminatul cu tuburi LED are o durată de viaţă mai lungă comparativ cu sistemele clasice, ceea ce face ca această investiție să fie una sustenabilă în timp, reducând și costurile de mentenanță.
„Apreciem inițiativa acestui proiect ca fiind extrem de benefică, având în vedere vechimea corpurilor de iluminat existente și necesitatea schimbării lor. Cu siguranță proiectul de modernizare a iluminatului va aduce un plus activității didactice atât în ceea ce privește luminozitatea crescută a sălilor de clasă, dar și din perspectiva supravegherii unor spații slab iluminate până acum”, spune Cătălin Todorescu – director Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu”.

Dincolo de eficientizarea consumului de energie cu iluminatul, cei peste 350 de elevi și cadrele didactice ale școlii se vor bucura de condiții de studiu mai bune, lumina dată de noul sistem fiind similară celei naturale, în proporție de 98%.

Până la începutul acestui an, E.ON a investit peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie în școli. Programul, demarat în 2012, a acoperit până în prezent 65 de unități școlare din 18 județe, având circa 41.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.
Notă pentru editor:
Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2021 sunt:

Școala Gimnazială Cârjoaia, jud. Iași
Școala Primară Țepoaia, Jud. Bacău
Școala Gimnazială Păstrăveni, Grădinița Păstrăveni, Școala Gimnazială nr. 1 Rădeni și Școala Primară nr. 2 Rădeni (arondate Școlii Păstrăveni), jud. Neamț
Școala Gimnazială „Dimitrie Gusti”, jud. Suceava
Şcoala Gimnazială „Victor Jinga” Sighișoara, jud. Mureș
Școala Gimnazială Iernut, jud. Mureș
Școala Gimnazială Gheorghe Șincai Florești (include grădinița), jud Cluj
Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timișoara, jud. Timiș.

Oana Demian

Specialist Comunicare Externă Comunicare Corporatistă/ External Communication Specialist Corporate Communication

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.