Proiectul ”Energie în școlile copilăriei” a ajuns la Școala Gimnazială Iernut, județul Mureș

Energie in scolile copilariei
12 octombrie 2021
8 recomandări pentru folosirea în siguranță a surselor electrice de încălzire în casă
10 noiembrie 2021

Proiectul ”Energie în școlile copilăriei” a ajuns la Școala Gimnazială Iernut, județul Mureș

E.ON a finalizat lucrările de înlocuire a sistemului de iluminat de la școala din Iernut unde învață 600 de elevi;
În acest an, investiții similare au fost făcute de E.ON în alte opt instituții de învățământ din județele Iași, Neamț, Suceava, Cluj și Timiș;
În perioada următoare vor fi date în funcțiune sisteme moderne de iluminat și în școli din Sighișoara, jud. Mureș și Țepoaia, jud. Bacău;

Școala Gimnazială Iernut se poate mândri cu faptul că în ultimii ani toții elevii care au absolvit clasele a VIII-a au continuat studiile liceale. Cei 600 de copii care învață acum la această școală au un motiv de bucurie în plus: sălile lor de clasă oferă condiții care îi ajută să aibă performanțe școlare mai bune. Astfel, au fost puse în funcțiune sisteme de iluminat moderne cu tehnologie LED în toate spațiile școlii din Iernut, inclusiv în sediile administrative, holuri etc.
Totul a fost posibil urmare a proiectului „Energie în școlile copilăriei” al E.ON Energie România, prin intermediul căruia se modernizează infrastructura școlară.
“Schimbarea corpurilor de iluminat în toate clădirile școlii noastre din Iernut a adus beneficii prin faptul că elevii au condiții mai bune de studiu. Mulțumim E.ON în numele celor 600 de copii care învață aici”, spune prof. Moldovan Horațiu Octavian, directorul Școlii Gimnaziale Iernut.

Noile corpuri montate au o durabilitate mult mai mare în timp și aduc o reducere a consumului de energie electrică folosită pentru iluminat, fiind astfel redusă presiunea pe bugetul alocat școlii. Lumina dată de aceste sisteme moderne este similară celei naturale în proporție de 98%.
Pentru a susține eficiența energetică în unitățile de învățământ, dar și creșterea calității condițiilor de studiu, compania E.ON Energie România derulează de aproape 10 ani programul de îmbunătățire a sistemului de iluminat din școli, ”Energie în școlile copilăriei”.
E.ON a investit în acest proiect, până la începutul acestui an, peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie în școli. Programul, demarat în 2012, a acoperit 65 de unități școlare din 18 județe, având circa 41.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.
Notă pentru editor:
Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2021 sunt:

Școala Gimnazială Cârjoaia, jud. Iași
Școala Primară Țepoaia, Jud. Bacău
Școala Gimnazială Păstrăveni, Grădinița Păstrăveni, Școala Gimnazială nr. 1 Rădeni și Școala Primară nr. 2 Rădeni (arondate Școlii Păstrăveni), jud. Neamț
Școala Gimnazială „Dimitrie Gusti”, jud. Suceava
Şcoala Gimnazială „Victor Jinga” Sighișoara, jud. Mureș
Școala Gimnazială Iernut, jud. Mureș
Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” Florești (include grădinița), jud Cluj
Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timișoara, jud. Timiș.

Oana Demian

Specialist Comunicare Externă Comunicare Corporatistă/External Communication Specialist Corporate Communication

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.