Punctaj privind Strategia Națională de Educație Financiară

Controale medicale gratuite pentru peste o mie de persoane din mediul rural
28 martie 2024
Dăm Click pe România a dat startul înscrierilor prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare
16 aprilie 2024

Punctaj privind Strategia Națională de Educație Financiară

Proiectul ministrului liberal al Educației, Ligia Deca, prin care se urmărește pregătirea financiară a elevilor și tinerilor a fost aprobat în ședința de Guvern din 11 aprilie.
În urma abordării noțiunilor de educație financiară, elevii și tinerii vor înțelege mai bine rolul și funcția banilor, vor ști să-și planifice mai bine cheltuielile, vor putea să identifice potențialele riscuri ale unor produse financiare, vor înțelege beneficiile economisirii etc.
Practic, prin acest proces de educație financiară, elevii și tinerii vor avea mai multe cunoștințe și abilități în gestionarea banilor atunci când vor crește mari.
Este un proiect la care ministrul liberal al Educației și PNL țin foarte mult, deoarece creșterea gradului de pregătire a tinerilor de azi înseamnă o populație mai pregătită și mai competitivă în viitor. În calitate de principal partid de dreapta, dorim să stimulăm un astfel de proces.
Strategia Națională de Educație Financiară 2024 – 2030 a fost elaborată de Ministerul Educației și cu implicarea unor insituții specializate în domeniul financiar: Ministerul Finanțelor, Banca Națională a României (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Asociația Română a Băncilor (ARB) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
Strategia prevede implementarea de programe, proiecte, cursuri și evenimente dedicate educației financiare, introducerea de elemente de educație financiară în curriculumul național și opțional etc.
Totodată, aceasta prevede organizarea de ateliere, cursuri de informare și formare a cadrelor didactice, precum și asigurarea unei componente de educație financiară pentru adulți.
Aici puteți consulta conținutul Strategiei https://www.edu.ro/strategii_sectoriale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *