SOCIETATE COMERCIALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ AMENDATĂ PENTRU 3 CETĂȚENI FĂRĂ FORME LEGALE DIN CAMERUN

VERIFICĂRI FINALIZATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI ÎN CAZUL A ȘAPTE SOCIETĂȚI COMERCIALE
28 ianuarie 2023
PESTE 111.000 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI
1 februarie 2023

SOCIETATE COMERCIALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ AMENDATĂ PENTRU 3 CETĂȚENI FĂRĂ FORME LEGALE DIN CAMERUN

Reprezentanții unei societăți comerciale din județul Cluj au fost sancționați la sfârșitul săptămânii trecute cu amendă în valoare de 45.000 lei, pentru primirea la muncă fără forme legale a trei cetăţeni din Camerun. Pe numele a doi străini au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 de zile.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a străinilor reprezintă o prioritate a polițiștilor de imigrări din Cluj, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

La data de 28 ianuarie a.c., politiștii de imigrări din Cluj, în urma acțiunilor întreprinse, au identificat fără forme legale la o societate comercială de pe raza de competență trei persoane (două femei și un bărbat), cu vârste cuprinse între 25 și 36 de ani, din Camerun, care nu aveau aviz de muncă.

În cauză a fost luată măsura sancționării societății cu amendă în valoare totală de 45.000 lei, iar ca urmare a acestei sancțiuni, societatea nu va mai putea obține avize de muncă pentru străini în următoarele 6 luni.

De asemenea în cazul a doi dintre străini a fost luată măsura revocării dreptului de ședere, fiind emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 de zile.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Inspector principal de poliție CRISTEA Maria-Sorina – purtător de cuvânt INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CLUJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *