SOCIETATE COMERCIALĂ SANCȚIONATĂ CONTRAVENȚIONAL CU AMENDĂ ÎN VALOARE DE 40.000 DE LEI

APROXIMATIV 1.300 DE CERERI DE PRELUNGIRE PENTRU DIFERITE DOMENII DE ACTIVITATE PRELUATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CLUJ
11 noiembrie 2022
CETĂȚENI DIN REPUBLICA MOLDOVA DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ DE POLIȚIȘTII DIN DÂMBOVIȚA
12 noiembrie 2022

SOCIETATE COMERCIALĂ SANCȚIONATĂ CONTRAVENȚIONAL CU AMENDĂ ÎN VALOARE DE 40.000 DE LEI

Polițiștii de imigrări din Vrancea au continuat acțiunile privind prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre. O societate comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 40.000 de lei.

La data de 10 noiembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Vrancea, în cooperare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea, au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale în cazul unei societăți comerciale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 40.000 lei, în conformitate cu prevederile OG nr. 25/2014, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României (primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin fără aviz de angajare sau de detașare, cu sau fără contract individual de muncă încheiat în formă scrisă, cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare persoană identificată).

Din verificări a reieșit că societatea comercială sancționată a primit la muncă pe teritoriul României patru cetățeni din Sri Lanka fără a obține avizul de angajare pentru aceștia și fără a avea încheiate contracte individuale de muncă cu persoanele în cauză.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Comisar de politie Maria Dospinescu și Inspector principal de politie Maria Cristea

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.