Nicolae Turcan: „În căutarea Absolutului. Cunoașterea ca dragoste”

„Moartea… punct sau virgulă?”
4 decembrie 2022
DIN NOU DESPRE CRUZIME
5 decembrie 2022

Nicolae Turcan: „În căutarea Absolutului. Cunoașterea ca dragoste”

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (CCAJS), în parteneriat cu dramaturgul Flavius Lucăcel și Episcopia Sălajului, vă invită joi, 15 decembrie 2022, de la ora 13, în Sala „Porolissum” de la CCAJS, la conferința susținută de conf. univ. dr. Nicolae Turcan: „În căutarea Absolutului. Cunoașterea ca dragoste”.

NICOLAE TURCAN (n. 1971) este conferenţiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde predă cursuri de apologetică și de filosofie. Este doctor în filosofie și doctor în teologie, abilitat în conducerea de doctorate în teologie. Este editorul revistei academice Diakrisis Yearbook of Theology and Philosophy și membru al Societăţii Române de Fenomenologie. A publicat 15 cărți pe teme de întâlnire între filosofie și teologie și numeroase studii și articole în reviste românești de cultură și în reviste internaționale. A fost distins cu Premiul pentru cercetarea științifică al Universității Babeș-Bolyai (de două ori, în 2016 și 2021), Premiul „Henri Jacquier” al Centrului Cultural Francez și Premiul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” pentru cartea Cioran sau excesul ca filosofie, Limes, 2008.
Cărțile publicate: Dumnezeul gândurilor mărunte, Limes, Cluj-Napoca, 2009; Despre maestru și alte întâlniri. Eseuri, cronici, recenzii, Limes, Cluj-Napoca, 2010; Credința ca filosofie. Marginalii la gândirea Tradiției (Theologia Socialis 15), Eikon, Cluj-Napoca, 2011; Începutul suspiciunii. Kant, Hegel & Feuerbach despre religie și filosofie (Theologia Socialis 19), Eikon, Cluj-Napoca, 2011 ; Abisul și cealaltă dragoste, Limes, Florești, Cluj, 2012; Marx și religia. O introducere, Eikon, Cluj-Napoca, 2013; Cioran sau excesul ca filosofie, ed. a 2-a, Limes, Cluj, 2013 (2008); Postmodernism și teologie apofatică. O apologie în fața gândirii slabe, Limes, Florești, Cluj, 2014; Apologia după sfârșitul metafizicii. Teologie și fenomenologie la Jean-Luc Marion, Eikon, București, 2016; Paradoxuri și îngenuncheri. Meditații despre filosofie și credință, Eikon, București, 2017; Când adevărul poartă numele dragostei. Studii de teologie și filosofie, Eikon, București, 2018; Partea văzută a iubirii. Pledoarii pentru credință, Renașterea, Cluj-Napoca, 2019; Filosofia pe scurt, vol. 1, Eikon, București, 2021; Filosofia pe scurt, vol. 2, Eikon, București, 2021; Căutătorul și crucea sa, Eikon, București, 2022.
Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.
www.culturasalaj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *