Premieră MiniREACTOR Cluj la Zalău în luna iulie

A apărut ediția online a nr. 210 (iulie 2022) al revistei Caiete Silvane
7 iulie 2022
EMERIT – Caleidoscop muzical transilvan
10 iulie 2022

Premieră MiniREACTOR Cluj la Zalău în luna iulie

10 iulie, Curtea Artiștilor, Strada Morii nr. 1/A, Zalău
AVANPREMIERĂ – ora 17:30
PREMIERĂ – ora 19

Copilul care nu știa de ce merge la școală este un spectacol muzical pentru întreaga familie, care a fost creat în urma unui atelier cu părinți și copii din Zalău. În cadrul atelierului coordonat de dramaturga Ana Cucu-Popescu s-a discutat despre școală, despre scopul ei, despre cum se resimte ea de către elevi și despre cum ar putea fi îmbunătățită în viitor. Poveștile spuse în cadrul atelierului au fost prelucrate de dramaturga și regizoarea Selma Dragoș, rezultând un spectacol cu mult umor și farmec, dar și cu multe întrebări.
Proiectul face parte din proiectul Școala 2.0, care urmărește stimularea gândirii critice a tinerilor elevi și a tutorilor acestora, încurajarea unei discuții despre sistemul de educație din România și a metodelor prin care ar putea fi îmbunătățit, încurajarea activităților creative părinte-copil, stimularea creativității și imaginației tinerilor și implicarea lor în procesul de creație a produselor culturale care li se adresează.

COPILUL CARE NU ȘTIA DE CE MERGE LA ȘCOALĂ
de Selma Dragoș
după povești spuse de: Sofia și Anca Antal, Isabel și Claudia Herța, Ana și Octavia Hossu , Alexandra și Mădălina Neagota, Amalia și Daniela Săbăduș într-un atelier coordonat de Ana Cucu-Popescu
regia: Selma Dragoș
muzica: Radu Dogaru
coordonare muzicală: Adonis Tanța
scenografia: Tomos Tünde
cu: Andreea Ajtai, Lucian Rus, Paula Seichei și Adonis Tanța
Pentru Andrei, care începe școala alături de Matei și Sofia, în clasa unei învățătoare bune și blânde, școala e un mister. De ce trebuie să vină la școală? Doamna învățătoare cântă și se joacă cu elevii, dar nu pare să aibă răspunsuri prea multe. Părinții nemulțumiți fac o reclamație iar Sinisterul îi trimite învățătoarei o pereche de ochelari magici, care o fac să nu mai vadă nimic bun în copii. Viața la școală și acasă devine din ce în ce mai grea pentru cei trei copii. Ce e de făcut?

Recomandat: copiilor 7+ și întregii familii
Durata: 50 minute

Proiect co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Proiect co-finanțat de Tenaris Silcotub.

Parteneri: Asociația ProTeatru și Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *