Aplicarea Strategiei Lisabona

primaria
Viceprimari alesi
22 iunie 2008
Au scapat de DNA
13 august 2008

Aplicarea Strategiei Lisabona

Ion HOHANUniunea Generala a Industriasilor din Romania – UGIR-1903 considera aplicarea prevederilor Strategiei Lisabona drept o prioritate pentru Romania Miercuri, 2 iulie 2008, a avut loc sedinta Comisiei pentru Aplicarea Strategiei Lisabona a UGIR-1903.

Aceasta comisie de specialitate a UGIR-1903 urmeaza sa analizeze cele mai potrivite masuri care sa conduca la aplicare Strategiei Lisabona in Romania, prin implicarea membrilor UGIR-1903, mai ales in ceea ce priveste cresterea prin calitate a competitivitatii industriei romanesti, formarea profesionala si manageriala, creativitate si cercetare stintifica.

Prin documentul programatic „Agenda de la Lisabona”, Uniunea Europeana isi propunea in anul 2000 sa faca din economia blocului comunitar cea mai competitiva si cea mai dinamica din lume pana in 2010. Agenda de la Lisabona – devenita Strategia de la Lisabona – a fost relansata in 2005 si reorientata spre crestere economica si crearea de locuri de munca.

Din anul 2007 Romania este membru al Uniunii Europene. Calitatea de membru pune tarii noastre problema incadrarii in strategiile generale si parametrii calitativi de dezvoltare pe termen lung ai spatiului comunitar.

UGIR-1903 considera ca, desi Romania are inca serioase probleme structurale trebuie sa inceapa sa se preocupe serios de cresterea competitivitatii ca modalitate de dezvoltare economica pe termen lung.

UGIR-1903 a fost implicata in procesul de elaborare a Programului National de Reforme ca reflectare in plan intern a prevederilor Strategiei Lisabona, intelegand sa se implice in aplicarea Planului de masuri convenit pentru Romania.

Comisia pentru Aplicarea Strategiei Lisabona constituie reflectarea in plan organizatoric intern a preocuparilor si intereselor fundamentale ale membrilor confederatiei, actuala comisie fiind constituita prin reorganizare unor comisii de specialite ale UGIR-1903.

In cadrul intalnirii Comisiei pentru Aplicarea Strategiei Lisabona au fost reprezentate toate organizatiile de ramura si teritoriale ale UGIR-1903, au fost constituite subcomisiile si structurile de lucru ale acestora, au fost prezentate informari si analize.

Presedinte UGIR-1903     Preşedinte Comisia pentru aplicarea Strategiei Lisabona a UGIR-1903
Ioan Cezar CORACI      Ion HOHAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *