Radu
Au jurat credinta
22 iunie 2008
Ion HOHAN
Aplicarea Strategiei Lisabona
8 iulie 2008

PrimariaDupa cum stiti viceprimarul este ales cu votul secret al majoritatii consilierilor alesi in functie, iar potrivit art.57 din legea nr.215/2001 , viceprimarul isi pastreaza statutul de osilier local, fara a beneficia de indemnizatie aferenta acestui statut.

Reclama Zalau, Salaj, Firme, Servicii

    Durata mandatului de viceprimar este egala cu cea a mandatului consiliului local. Astfel din partea PSD  d-na Trif Simona propune pentru functia de viceprimar pe d-na Cota Dana. O alta propunere este facuta de UDMR de catre dl.Bogdan Zsolt care il propune in functia de viceprimar pe Sjoka Attila. Inainte ca buletinele de vot sa fie completate dl. Nistorescu Radu le aduce la cunostinta consilierilor ca vor fi declarati viceprimari candidatii care vor obtine votul majoritatii consilierilor in functie, iar in cazul in care nu se va intruni aceasta majoritate se va organiza un al doilea tur de scrutin la care vor participa candidatii situati pe primele 2 locuri ca numar de voturi obtinute. In cele din urma s-a hotarat modalitatea in care domnii consilieri isi vor exprima votul pentru alegerea viceprimarilor si anume pe buletinul de vot se scrie cuvantul "DA" in dreptul numelui celui pe care il doreste sa il voteze.
In continuare sa procedat la deschiderea urnei, numararea voturilor valabil exprimate pentru cei 2 candidati la functiile de viceprimar. Dupa numararea voturilor s-a constatat urmatorul rezultat:
Doamna Cota Daniela a intrunit un numar de 21 voturi si dl.Sjoka Attila a intunit la fel un numar de 21 voturi. Nu a fost nevoie de un tur doi de scrutin.

Conform celor afirmate de prefectul judetului Salaj Andrei Barbu Todea" este prima data cand viceprimarii sunt alesi in unanimitate de voturi, este prima data cand un primar castiga din primul tur si este reales pentru inca un mandat de 4 ani si  trebuie sa constientizati cu toti ca aveti un mandat isoric". De asemenea a tinut sa reaminteasca tuturor celor prezenti ca peste cateva luni se desfasoara primele alegeri pe sistem uninominal. In incheiere prefectul a mai declarat "sunt convins ca Zalaul va ocupa locul pe care il merita".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *