Mirel Talos: Guvernul Boc a încercat și va încearca să înșele cetățenii

Guvernul doreşte reducerea numărului ordonanţelor de urgenţă
11 februarie 2010
Alexandru Muresan director APIA Salaj acuzat de vot multiplu la Europarlamentare
25 februarie 2010

Mirel Talos: Guvernul Boc a încercat și va încearca să înșele cetățenii

Doresc sa va atrag atentia asupra faptului ca in cursul saptaminii trecute au fost date publicitatii o serie de date economice referitoare la evoluția negativă a economiei în trimestrul IV 2009 și în ianuarie 2010 (anunțate de Institutul Național de Statistică și de Banca Națională a României), care contrazic mesajele triumfaliste si propagandiste ale guvernului Boc.

Aceste date oficiale contrazic flagrant promisiunile electorale privind ieșirea rapidă din criză făcute de lideri ai PDL și de Traian Băsescu în campania electorală. 

Rezultatele oficiale publicate de INS dovedesc neprofesionalismul guvernului Boc, care făcea prognoze optimiste iar joi, 11 februarie 2010, ministrul finanțelor vorbea de mlădițe de primăvară. Analiza INS arată că România este în continuare în recesiune, iar situația din luna ianuarie 2010 este la fel de gravă. 

Guvernul Boc a încercat și va încearca să înșele cetățenii cu un amestec de măsuri fiscale dictate de FMI, economice și sociale, al căror rezultat este de fapt adâncirea crizei si, mai ales, cu mesaje populiste menite sa distraga atentia cetatenilor de la problemele reale ale tarii. 

Discursurile trimfaliste ale guvernului Boc nu pot acoperi o realitate dureroasa: datorii de miliarde de euro pe care le va plăti fiecare român, concretizate în cel mai mare deficit bugetar din istoria României, precum şi slabirea dramatica a celui mai productiv segment al societăţii româneşti, sectorul privat prin împovărarea cu noi taxe şi impozite. 

Consider că soluţiile eficiente pentru scoaterea României din criza economică sunt reducerea fiscalităţii pentru încurajarea investiţiilor şi stimularea iniţiativei private pentru crearea de noi locuri de munca si creşterea veniturilor populaţiei, măsuri pe care guvernul Boc se dovedeşte incapabil să le aplice. 

Mirel Talos 

Deputat PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *