M.Talos: Racolari masive practicate de UNPR in randul primarilor din Romania

M.Talos: Guvernul ramane pasiv si iresponsabil
9 octombrie 2011
M.Talos: Peste un milion de familii vor fi obligate, in plina iarna sa locuiasca in frig
9 octombrie 2011

M.Talos: Racolari masive practicate de UNPR in randul primarilor din Romania

Partidul National Liberal ia atitudine împotriva racolărilor masive practicate de UNPR în rândul primarilor din România si solicită comisiilor pentru buget, finante si bănci, comisiilor pentru politică economică si celor pentru administraţie publică ale celor două

 

Camere ale Parlamentului formarea unei subcomisii sau a unei noi comisii care să monitorizeze zilnic transferurile bugetare către administraţia locală.

·        De asemenea, această subcomisie/comisie nou înfiintată va trebui să solicite Guvernului, pentru fiecare localitate din România, alocările făcute în 2011, prin hotărâre de guvern, din rezerva bugetară, transferurile prin intermediul ministerelor de linie şi celelalte sume care sunt alocate pe proiecte și programe speciale. În plus, PNL va verifica situația din 2009 și 2010 a alocărilor bugetare.

·        În acest fel, putem avea o oglindă clară în legătură cu raporturile dintre administratia centrală si administratia locală si sperăm să putem demasca şi opri acest trafic dubios care se face cu banul public pentru a atrage primari.

·        Prin initiativa PNL, opinia publică va cunoaste permanent situatia alocărilor bugetare, iar primarii vor avea sentimentul că sunt parte a unui sistem bugetar bazat pe norme, pe reguli, pe proportii pe care le respectă alocările bugetare.

·        UNPR a făcut un blazon din imoralitate, si-a făcut un titlu de glorie din chestiunea racolării primarilor, a santajelor, a presiunilor, a ademenirilor de tot felul a parlamentarilor din opozitie.

·        În ultima lună, am asistat la un tur de fortă al reprezentanților UNPR, care anuntă pe toate canalele media, ce a reusit să mai adune în ograda proprie, prin santaj si presiune, câti parlamentari li se vor alătura.

·        PNL îsi exprimă îngrijorarea că trădarea, şantajul, oportunismul si mituirea riscă să devină politică de stat. După 20 de ani când noi credeam că o să încheiem tranzitia si o să pornim către o societate deschisă si către o democraţie consolidată, de fapt, din toate acestea se face blazon. Acesta este blazonul pe care-l poartă actuala guvernare.

·        Mai grav este însă faptul că toată această campanie a UNPR este gestionată, sub oblăduirea institutiilor înalte ale statului – Presedintia României, Guvernul României si grupurile parlamentare ale majoritătii, de însuşi ministrul apărării naţionale.

·        Trebuie să oprim acest demers insultător la adresa statului român  si democratiei. Singura modalitate pe care o avem la dispozitie este cea parlamentară. PNL îsi manifestă speranta că Parlamentul va înceta să mai fie o arenă de abuzuri şi va deveni apărătorul, garantul democratiei si al modernizării functionării statului român.

Mirel Talos, deputat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *