Disconfort pentru zalauni

Somes Tisa
Presiunile exercitate de lucrările de amenajare asupra calităţii apelor
21 noiembrie 2008
Politia
Atentie 30 morţi şi 172 persoane rănite grav
21 noiembrie 2008

Disconfort pentru zalauni

PrimariaPrin licitaţie publică internaţională a fost desemnat constructorul pentru executarea lucrărilor de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare menajeră, acesta fiind OMS Ungaria.

În municipiul Zalău lucrările se vor derula pe parcursul a doi ani şi, în această perioadă se pregăteşte planul de acţiune cu privire la modalitatea de începere a lucrărilor, pe străzi. Se doreşte ca aceste lucrări să fie corelate şi cu alte investiţii ale deţinătorilor de reţele subterane astfel încât, la finalizarea lor, străzile afectate să poată fi modernizate, refăcute în întregime.Tot în această perioadă, SC Compania de Apă Someş SA va semna contractul cu firma de consultanţă, care are rolul de a urmări şi aviza devizul de lucrări, în vederea decontării.

“Vom fi atenţi la modul de programare a lucrărilor pentru a limita dificultăţile în trafic şi disconfortul în zonele în care se va lucra. Ştim că sînt lucrări de amploare, atâta timp cât în Zalău vor fi sparte străzi, pe o lungime totală de peste 30 de km, în principal în zona centrală, str. 22 Decembrie, cartierele Traian, Păcii, Porolissum”, informează Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.

Proiectul „Îmbunătăţirea Sistemelor de Apă şi Apă Uzată din judeţele Cluj/Sălaj” face parte din Programul Operaţional pentru asistenţă comunitară FEDR şi Fondul de Coeziune, şi se derulează prin SC Compania de Apă Someş Cluj SA. Valoarea investiţiei pentru Zalău este de 21.797.214 euro, din care 74% fonduri UE, 11,3% fonduri guvernamentale, 1,9% contribuţie locală, 12,8% împrumut bancar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *