De mentionat ca vechile grupuri electrogene erau fabricate in 1976, erau cu pornire manuala, de putere mai mica iar in cazul in care, din diverse motive se operea curentul, generatoarele de rezerva puteau fi puse in functiune in 3-5 minute de la intreruperea curentului.
Primul grup electrogen automat, de putere 280 kVA a fost montat la sediul central al spitalului avand ca principali utilizatori Unitatea de Primire a Urgentelor, Sala de Nasteri, Blocul Operator , A.T.I., O.R.L., Oftalmologie, Blocul Alimentar, Centrala Telefonica, iluminatul de siguranta in corpurile A,B,C,D, Centala Termica etc. La sediul central al spitalului mai functioneaza un grup electrogen automat de putere 150kVA ce a fost fabricat si pus in functiune in 1990.
In ceea ce priveste cel de-al doilea grup electrogen automat, de putere 55 kVA, acesta a fost montat la spitalul vechi si are ca principali utilizatori Centrala Termica, Statia de pompe precum si iluminatul de siguranta la Sectiile Psihiatrie, Boli Infectioase si Pneumoftiziologie.
In cel mai scurt timp va fi achizitionat si cel de-al treilea grup electrogen automat, de putere 55 kVA avand ca destinatie Centrul de Hemodializa.
Fondurile necesare achizitionarii acestor grupuri electrogene, impreuna cu fondurile necesare pentru lucrarile de instalare si punere in functiune, inclusiv valoarea lucrarilor necesare instalatiei de ventilatie a grupurilor electrogene si a incaperilor in care acestea sunt montate, sunt in valoare de aproximativ 217.000 lei si provin de la bugetul de stat.
MANAGER
Ec. Mureşan F. Ioan