Investitii la Spitalul din Zalau

Sambata incepe actiunea de colectare a deseurilor electronice
22 februarie 2008
Primaria Zalau
Colectare electronice la Zalau
26 februarie 2008

Investitii la Spitalul din Zalau

SpitalLa Spitalul Judetean de Urgenta Zalau au fost montate recent si puse in functiune doua grupuri electrogene cu pornire automata cu putere de 280 kVA respectiv 55 kVA. In cazul intreruperii accidentale a energiei electrice, functionarea automata a acestora asigura conditii de siguranta maxima in utilizarea echipamentelor medicale din sectiile vitale ale spitalului.
De mentionat ca vechile grupuri electrogene erau fabricate in 1976, erau cu pornire manuala, de putere mai mica iar in cazul in care, din diverse motive se operea curentul, generatoarele de rezerva puteau fi puse in functiune in 3-5 minute de la intreruperea curentului.
Primul grup electrogen automat, de putere 280 kVA a fost montat la sediul central al spitalului avand ca principali utilizatori Unitatea de Primire a Urgentelor, Sala de Nasteri, Blocul Operator , A.T.I., O.R.L., Oftalmologie, Blocul Alimentar, Centrala Telefonica, iluminatul de siguranta in corpurile A,B,C,D, Centala Termica etc. La sediul central al spitalului mai functioneaza un grup electrogen automat de putere 150kVA ce a fost fabricat si pus in functiune in 1990.
In ceea ce priveste cel de-al doilea grup electrogen automat, de putere 55 kVA, acesta a fost montat la spitalul vechi si are ca principali utilizatori Centrala Termica, Statia de pompe precum si iluminatul de siguranta la Sectiile Psihiatrie, Boli Infectioase si Pneumoftiziologie.
In cel mai scurt timp va fi achizitionat si cel de-al treilea grup electrogen automat, de putere 55 kVA avand ca destinatie Centrul de Hemodializa.
Fondurile necesare achizitionarii acestor grupuri electrogene, impreuna cu fondurile necesare pentru lucrarile de instalare si punere in functiune, inclusiv valoarea lucrarilor necesare instalatiei de ventilatie a grupurilor electrogene si a incaperilor in care acestea sunt montate, sunt in valoare de aproximativ 217.000 lei si provin de la bugetul de stat.

MANAGER
Ec. Mureşan F. Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *