Învăţăm să reciclăm ambalajele

Agresata
A lovit-o cu pumnul în zona feţei şi a tăiat-o cu cuţitul
20 februarie 2009
taxa
Modificarea taxei de poluare
23 februarie 2009

Învăţăm să reciclăm ambalajele

PrimariaPrimăria municipiului Zalău în colaborare cu Eco Rom Ambalaje SA, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi SC Ave Sălaj Ecoserv organizează marţi, 24 februarie, de la ora 10, la Şcoala Gh. Lazăr (sala de sport), lansarea manualului „Învăţăm să reciclăm ambalajele”.

La eveniment participă elevii claselor a III-a, împreună cu cadrele didactice, de la toate şcolile, iar un eveniment similar va avea loc în aceeaşi zi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă.
„Ne implicăm şi acordăm tot sprijinul de care partenerii la proiect au nevoie, deoarece consider oportun ca educaţia ecologică să înceapă în şcoală, să beneficieze de toată atenţia, la fel ca orice materie importantă din programă. Elevii de acum sînt adulţii de mâine, iar deprinderile în ceea ce priveşte un comportament responsabil faţă de mediu îi va ajuta atât pe ei, cât şi pe cei din jurul lor să contribuie la eforturile care se fac pentru menţinerea curăţeniei; să înţeleagă că resursele nu sînt inepuizabile şi să participe la programele de reciclare. Invit cadrele didactice să acorde o atenţie sporită promovării responsabilităţii faţă de mediu, încât să scăpăm de imaginea dezolantă a peturilor, hârtiilor aruncate la întâmplare, pe străzi, în văi, şanţuri, zone verzi” susţine Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău. Această acţiune este parte din eforturile Primăriei Zalău de a îmbunătăţi salubrizarea, care au început prin echiparea cu recipienţi de colectare selectivă în întreg municipiul. 

Editat de către Eco Rom SA, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi de Asociaţia Română pentru Ambalaje şi Mediu în cadrul Programului Naţional „Educaţie pentru Sănătate în Şcoala Românească”, acest material didactic se adresează elevilor din clasele a III- a şi a IV-a. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *