„din spirit de dreptate, bisericile noastre greco-catolice sa fie restituite, pentru a repara nedreptatile ce s-au facut in timpul regimului comunist”.
Abordand visceral mai vechile diferende patrimoniale ditre ortodocsii si greco-catolicii din Transilvania, pe care acestia se straduiesc sa le aplaneze prin dialog bilateral, inaltul oaspete uita ca un nuntiu apostolic are un statut eminamente diplomatic, acela de reprezentant al Statului Vatican pe langa Statul Roman, si ca nu are caderea de a interveni in probleme de natura strict bisericeasca. Pe de alta parte, ne permitem sa-i amintim Eminentei Sale ca istoria relatiilor dintre cele doua Biserici, Ortodoxa si Greco-Catolica, nu incepe in 1848, sub dictatura comunista, ci in 1700, sub Imperiul Habsburgic, care nu se putea lauda cu principii si solutii democratice. In arhiescopia Clujului, ultimul diferend patrimonial ortodoxo – sa petrecut la Iara si s-a rezolvat printr-o Comisie mixta carei rezolutii a fost aprobata de ierarhii ambeleo eparhii.
Dorim ca relatiile dintre cele doua bissericii romanesti, sa isi serbeze Pastele la aceeasi data, sa contnue a se desfasura in duhul pacii si al slujirii, mostenit de la Domnul Hristos si de la Sfintii Apostoli.