POLIȚIȘTII AU IDENTIFICAT PERSOANA BĂNUITĂ DE FURTUL MAI MULTOR BICICLETE DIN MUNICIPIUL ZALĂU

POLIȚIȘTII DE LA PROTECȚIA ANIMALELOR AU PLASAT ÎN ADĂPOST MAI MULTE ANIMALE, LĂSATE NESUPRAVEGHEATE
19 august 2022
Accident rutier intre Aghires si Zalau
22 august 2022

POLIȚIȘTII AU IDENTIFICAT PERSOANA BĂNUITĂ DE FURTUL MAI MULTOR BICICLETE DIN MUNICIPIUL ZALĂU

Astăzi, 19 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au identificat un tânăr, bănuit că ar fi sustras 7 biciclete, din municipiul Zalău.

În perioada 27 iulie-13 august a.c., șapte persoane, din municipiul Zalău au sesizat polițiștii cu privire la faptul că le-au fost sustrase bicletele, majoritatea dintre ele aflându-se în scări de bloc.

În urma investigațiilor întreprinse de polițiști a reieșit faptul că bicicletele erau neasigurate și au fost sustrase pe timp de noapte de către un tânăr, de 14 ani, din Zalău.

Valoarea prejudiciului cauzat a fost de 5.870 de lei.

Toate bicicletele au fost recuperate și predate persoanelor prejudiciate.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, sub supravegherea unității de parchet competente.

În acest context, polițiștii sălăjeni vă recomandă ca pentru prevenirea furturilor de biciclete de pe scările blocurilor să aveți în vedere următoarele:

– este populară idea că sunt furate doar modelele scumpe, dar nu este corect. Hoții sunt imprevizibili, pot să își însușească chiar și cel mai uzat model, pentru vânzare, fier vechi, sau doar pentru a se folosi temporar. Indiferent ce fel de bicicletă/trotinetă/tricicletă dețineți, luați măsuri de prevenire a furtului;

 nu lăsați bicicleta/trotineta/tricicleta neasigurată pe scara blocului, chiar dacă este o situație temporară sau este pe timp de zi. Hoții sunt oportuniști și profită adesea de aspectele de neglijență în privința protejării bunurilor pe care și le însușesc. De asemenea, asigurarea cu lacăte/lanț pentru bicicletă ajută la o încadrare juridică mai aspră;

– păstrați fotografii și documente privind achiziția, notați elementele de identificare și țineți minte cât mai multe detalii referitor la bicicleta pe care o dețineți – elemente precum seria, modelul și fabricantul (ce se regăsesc de regulă pe partea inferioară a cadrului), dar și eventuale mici personalizări, ajută mult la identificarea bunului ce a fost furat. În situația nedorită a unui furt, aceste detalii sunt cele care vă ajută să vă recuperați bunul. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.