POLIȚIȘTII DE LA PROTECȚIA ANIMALELOR AU PLASAT ÎN ADĂPOST MAI MULTE ANIMALE, LĂSATE NESUPRAVEGHEATE

Prins la furat de televizoare
19 august 2022
POLIȚIȘTII AU IDENTIFICAT PERSOANA BĂNUITĂ DE FURTUL MAI MULTOR BICICLETE DIN MUNICIPIUL ZALĂU
19 august 2022

POLIȚIȘTII DE LA PROTECȚIA ANIMALELOR AU PLASAT ÎN ADĂPOST MAI MULTE ANIMALE, LĂSATE NESUPRAVEGHEATE

Ieri, 18 august, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au plasat în adăpost două cabaline, lăsate nesupravegheate pe drumurile publice din comuna Someș-Odorhei.

În cadrul unui plan de acțiune în comun cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Jibou, ca a avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale, respectarea obligațiilor avute de proprietarii și deținătorii de cabaline, prevenirea distrugerii culturilor de către animalele lăsate nesupravegheate,  dar și prevenirea abandonului acestora.

Activitățile s-au desfășurat în orașul Jibou și în împrejurimile acestuia.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sălaj au depistat, pe drumurile publice, în localitatea Someș Odorhei, doi cai lăsați nesupravegheați, aflându-se într-o stare de pericol din cauza traficului.

Caii au fost prinși și plasați într-un adăpost pentru animale, pus la dispoziție de Consiliul Județean Sălaj.

 De asemenea, în urma unei sesizări, polițiștii au intervenit și au salvat un cățeluș abandonat și l-au plasat într-un adăpost.

În total, în această săptămână, polițiștii au plasat în adăpost 10 cățeluși care se aflau într-o stare de pericol.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția deținătorilor de animale să respecte cadrul legislativ în vigoare, întrucât le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi și, începând cu luna mai 2022, au intrat în vigoare noile prevederi legale privind protecția animalelor care stabilesc sancțiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime, violenţă sau abandon asupra animalelor.

Reamintim faptul că, în conformitate cu art. 5 din Legea 205/2004, deținătorii de animale au obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, următoarele:

a) un adăpost corespunzător;

b) hrană și apă suficiente;

c) posibilitatea de mișcare suficientă;

d) îngrijire și atenție;

e) asistență medicală.

Recomandăm cetățenilor să manifeste grijă față de animale, să le asigure un adăpost corespunzător, care să le poată oferi protecţie, precum și să le asigure cantitaţi suficiente de apă şi mâncare, deoarece toţi deținătorii de animale au obligaţia legală de a lua măsurile necesare astfel încât să evite orice suferinţă ce ar putea fi provocată acestora. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *