Rezultatele obtinute pe linie de ordine publica

Rusalii
Rusalii
15 iunie 2008
Budisan Florinel
Misiuni de paza si protectie institutonala
15 iunie 2008

Rezultatele obtinute pe linie de ordine publica

InfoInspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a desfăşurat în cursul anului  2008 un număr important de  activităţi specifice, în scopul indentificării şi cunoaşterii locurilor şi mediilor favorabile săvârşirii faptelor antisociale.

  S-a urmărit prezenţa în teren a forţelor de ordine publică în locurile, zilele şi orele cele mai potrivite pentru realizarea unei preveniri eficiente, desfăşurând acţiuni cu caracter descurajator în localităţile, cartierele şi locurile unde se concentrează elemente turbulente, violente sau infractoare.

      În perioada analizată,, accentul deosebit a fost pus pe îndeplinirea misiunilor ce ne-au revenit, potrivit competenţei. Structurile de ordine publică  şi-au adus o însemnată contribuţie menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă civică în judeţul Sălaj, prin paleta de misiuni executate, prin menţinerea, asigurarea şi restabilirea ordinii publice, independent sau în cooperare cu alte instituţii.

      Au fost întocmite actele premergatoare în cazul constatării unui  număr de 45 de infracţiuni reţinute în sarcina a  59 de făptuitori, infractiuni de furt calificat, distrugere,  lovire,  ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, port ilegal de cuţit în locuri publice, încăierare precum şi  infracţiuni silvice. Aceste infracţiuni au fost constatate pe timpul executării misiunilor specifice, atât în mediul rural cât şi în mediul urban, pe timpul acţiunilor punctuale şi a patrulărilor auto, marea lor majoritate fiind constatate în mediul urban.

      Pe linia constatării faptelor de natură  contravenţională au fost aplicate un număr de 312 sancţiuni contravenţionale, la Legea 61 / 1991 republicată privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, H.G. 427 / 2004 privind controlul circulaţiei materialelor lemnoase, Legea 31/2000, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, Legea 12/1990  republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale, valoarea sancţiunilor fiind de 74.580 lei.

      În ceea ce priveste cooperarea cu alte insttituţii, au fost executate un nr. de 450 de misiuni cu poliţia, organele administraţiei publice locale, executorii judecătoreşti, O.P.C. ,O.R.D.A., cu organele silvice, organele piscicole, în care jandarmii au întocmit acte de constatare pentru faptele de natură contravenţională sau penală şi au asigurat protecţia reprezentanţilor instituţiilor cu care s-a cooperat.

 

Inspector sef, col. Florinel Budisan 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *