Lecturi publice cu Alex Moldovan la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

A apărut ediția online a nr. 227 (decembrie 2023) al revistei Caiete Silvane
9 decembrie 2023
Antropologul Florin Dumitrescu: Sălajul este prea fabulos ca să existe!
12 decembrie 2023

Lecturi publice cu Alex Moldovan la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj organizează vineri, 15 decembrie 2023, de la ora 11 și de la ora 12, în Sala „Porolissum”, două lecturi publice cu scriitorul de literatură pentru copii Alex Moldovan. Partenerii proiectului: Asociația culturală „CreArt” și dramaturgul și artistul vizual Flavius Lucăcel. Pentru lectura de la ora 11, sala este deja ocupată. Vă rugăm pentru programări, de la ora 12, să sunați la 0727341437. Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

Alex Moldovan s-a născut în 1977 la Cluj, unde locuiește şi acum. A studiat filosofia și a absolvit cursurile de Filosofia umanului (nivel studii aprofundate) în cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Din anul 2004 desfășoară o activitate de traducător, traducând în limba română peste 80 de cărți și câteva sute de pagini de revistă în calitate de colaborator al publicațiilor National Geographic și Idea. Artă + Societate.

A debutat în 2016 cu volumul de literatură pentru copii Olguța şi un bunic de milioane, serie care se continuă cu Olguța și Operațiunea Jaguarul (2020) și cu Olguța și marea demascare (2021). Între timp a scris și Băiețelul care se putea mușca de nas și Povestiri de citit pe sub bancă. Cel mai recent volum publicat se numește Casa și a fost publicat la Editura YoungArt în 2023.

Textul „O poveste fără niciun fel de morală” i-a apărut în Manualul de limba română pentru clasa a VII-a al Editurii Art Klet. A publicat în revistele Fabulafia și Ordinul Povestitorilor și în antologiile Uite cine vorbeșteCel mai mult și mai mult și Selfie. A făcut parte din juriul Trofeului Arthur și a participat la tabăra de creație „Locuiește în poveste”. E colaborator al Bibliotecii Județene Octavian Goga din Cluj-Napoca, calitate în care a făcut parte din mai multe jurii și a organizat întâlniri cu cititorii.

În 2021 și-a făcut debutul ca autor dramatic cu o dramatizare a Băiețelului care se putea mușca de nas pusă în scenă de trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea, iar primul volum din Olguța a fost pus în scenă de trupa MiniReactor din Cluj în 2023.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

www.culturasalaj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *